Hakkari'de kadına yönelik şiddete dikkat çekildi

Hakkari'de kadına yönelik şiddete dikkat çekildi

Son dönemlerde Hakkari'de yaşanan kadın intiharları, taciz, tecavüz ve şiddete karşı açıklama yapan Binevş Kadın Merkezi, ailelerin yozlaşmaya karşı çocuklarına sahip çıkması çağrısı çağrısı yaptı.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Hakkari Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Binevş Kadın Merkezi, son dönemde gelişen kadın intiharları, taciz, tecavüz ve şiddete ilişkin basın açıklaması düzenledi. 

Hakkari Belediyesi önünde düzenlenen açıklamaya Hakkari Belediye eş Başkanı Dilek Hatipoğlu, SES Eş Başkanı Sibel Dinç, Binevş Kadın Merkezi koordinatörü Hamide Özer, BDP kadın meclisi üyeleri belediye ve il genel meclisi üyeleri, Binevş Kadın Merkezi çalışanları ve bazı öğrenciler katıldı. 

"Fuhuşa yer temini ve aracılık yapma", "Şiddet kadın değil", "Tecavüzün cinsiyeti ırkı yoktur sessiz kalma" dövizlerinin açıldığı eyleme ilişkin konuşan Sosyolog Özgül Doğan, ülke genelinde olduğu gibi Hakkari'de de çocuk istismarının, uyuşturucu kullanımının, tecavüz ve tacizin, fuhuşun, şiddetin gittikçe arttığına işaret ederek, buna paralel olarak kadın intiharlarının da arttığına dikkat çekti.

Geçen günlerde Hakkari'de biri 16 diğeri 40 yaşında iki kadının intihar ettiğine dikkat çeken Doğan "Sistemin kendi eliyle toplumu yozlaştırarak siyasete ve sosyal yaşama girmesini engellemek amacıyla genç, çocuk yaştaki kızları fuhuş ve uyuşturucu bataklığına sürükleyerek aileyi düşürmeye ve parçalamaya çalışmaktadır. Hakkarili ailelerin yozlaşmaya karşı durması gerekir" diye konuştu.

1-252.jpg

2-156.jpg

3-105.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.