Hakkari'de kaç polis açığa alındı?

Hakkari'de kaç polis açığa alındı?

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 81 ilde memur, amir ve müdür seviyesinde görev yapan toplam 12 bin 700 polisi açığa almasının ardından, Hakkari'de 350 polisin açığa alındığı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde büyük bir operasyon başlattı. Bakanlık 81 ilde çok sayıda polisin FETÖ/PDY üyesi şüphesiyle görevden uzaklaştırılması kararını aldı. Aralarında çeşitli rütbelerde bulunan müdürlerinde olduğu yaklaşık 12 bin polisin örgüt ile bağlantısı olduğu iddia edildi. Açığa alınanların arasında üst düzey emniyet müdürlerinin de olduğu belirtilirken, polisler hakkında yürütülecek soruşturmalar sonucunda, FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu belirlenen polislerin meslekten ihraç edileceği öğrenildi.

Akşam.com.tr'nin haberine göre, Hakkari ve ilçelerinde ise toplamda 350 polis açığa alındı. Görevden uzaklaştırılan polislerin isim ve rütbeleri hakkında ise herhangi bir bilgi elde edilemedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.