Hakkari'de imza kampanyası başlatıldı

Hakkari'de imza kampanyası başlatıldı

Hakkari merkezinin Yüksekova'ya taşınması çalışmasına karşı lobi faaliyetlerine devam eden kentin sivil toplum örgütleri taşınmaya karşı ‘Hakkari’me dokunma’ şiarıyla bir imza kampanyası başlattı.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Hakkari vilayet merkezinin Yüksekova İlçesi’ne taşınacağını açıklamasının ardından, kentin taşınma ihtimaline karşı harekete geçen sivil topum örgütleri çalışmalarına devam ediyor. Daha önce basın açıklamaları, halk toplantıları ve valiliğe yürüyüş düzenleyen STK’lar şimdi de imza kampanyası başlattılar.

‘Hakkari’me dokunma’ şiarıyla başlatılan ve üzerinde ‘Hakkari barış ve kardeşliğin bağıdır bu bağı koparmayın; Tarihime ve kentime dokunma, taşınmak değil barışmak istiyorum. İlimi seviyorum’ yazısının bulunduğu stant kentin dört farklı noktasına kurularak vatandaşlardan Hakkari’nin taşınması kararına karşı imza toplanmaya başlandı.

Kampanya kapsamında Hakkari Belediyesi önünde kurulan stantta basın mensuplarına açıklama yapan, Hakkari Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Tahirhan Taş; hükümetin Hakkari ve Şırnak’ı Yüksekova ile Cizre ilçe merkezine taşıma kararı aldığını, bu kararın hayata geçmesi durumunda binlerce yıllık bir kentin yok olacağını söyledi.

Yüksekova’nın il olmasına kesinlikle karşı olmadıklarının altını çizen Taş, bu kararın hayata geçmesi durumunda Hakkari’nin hiçbir cazibesinin kalmayacağını, esnafın kepenk kapatacağını ve kentte büyük göçlerin yaşanacağını kaydetti.

Hükümetin 'Hakkari’yi il olmaktan çıkarmayacağız' şeklindeki söylemini eleştiren Taş, vilayet merkezinin ilçeye taşınması durumunda Hakkari’nin Yüksekova’ya bağlı bir mahalle olacağını belirterek, dünyanın hiçbir yerinde merkezinden 80 kilometre uzakta bir mahalle olmadığını söyledi.

Taş, halka rağmen bu kararın hayata geçirilmesinin demokratik olmayacağını vurgulayarak, hükümetin kararını gözden geçirmesini beklediklerini ifade etti.

Hakkari’nin dokusuna dokunulmaması için başlattıkları imza kampanyasına destek verilmesini isteyen Taş, ‘Hakkari’me dokunma’ şiarıyla başlattıkları imza kampanyası kapsamında, biri Hakkari Belediyesi’nin önünde, diğerleri ise Hakkari Devlet Hastanesi, AHS ve Hakkari Adliyesi önü olmak üzere 4 ayrı noktaya stant kurulduğunu sözlerine ekledi.

4-270.jpg

1-20160126121642.jpg

1-20160126114646.jpg

2-787.jpg

3-520.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.