Hakkari’de HDP yöneticisi tutuklandı

Hakkari’de HDP yöneticisi tutuklandı

Yüksekova’daki sokağa çıkma yasağını protesto ederken gözaltına alınan HDP’lilerden 7 kişi serbest bırakılırken,baskında gözaltına alınan HDP Hakkari il yöneticisi Rahmi Kurt tutuklandı.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ -   Hakkari'de, HDP, DBP ve KJA öncülüğünde; Yüksekova, Şırnak ve Nusaybin'de devam eden sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek isteyen gruba yönelik müdahalesi ve ardından HDP'ye yönelik baskında aralarında HDP İl Eş Başkanı Metin Besi’nin de olduğu 8 kişi gözaltına alınmıştı.

HDP Metkez İlçe Eş Başkanı Asım Özcan dün akşam emniyetteki sorgusunun ardından  serbest bırakılırken, HDP İl Eş Başkanı Metin Besi ve beraberindeki 7 kişi ise bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgularının ardından 'örgüt propagandası' yaptıkları iddiasıyla adli kontrol talebi ile mahkemeye sevk edilen İl Eş Başkanı Metin Besi, DBP Merkez İlçe Eş Başkanı Gökhan Ceyhan ile HDP yöneticisi Rıfat Akay ile Zafer Kaya, Egit Kurt ve Murat Kurt adlı vatandaşlar serbest bırakıldı.

Başka bir dosya nedeniyle tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen HDP yöneticisi Rahmi Kurt ise ‘örgüt üyeliği’ gerekçesi ile tutuklanarak Hakkari Kapalı Cezaevine gönderildi.

Çok sayıda vatandaş sabah saatlerinden itibaren Hakkari Adliyesi önünde toplanırken, polisin yoğun güvenlik önlemi alması dikkat çekti. 

Adliye önünde kısa bir açıkalma yapan HDP Hakkari İl eş Başkanı Metin Besi, partilerine yönelik keyfi bir muamele söz konusu olduğunu belirterek tepki gösterdi.

1-20160406180141.jpg

2-802.jpg

3-532.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.