Hakkari'de HDP binasına polis baskını: 3 gözaltı

Hakkari'de HDP binasına polis baskını: 3 gözaltı

HDP Hakkari İl Başkanlığı binasına polislerce baskın düzenlenirken, binada arama yapıldı. 2 saati bulan aramanın ardından partinin üç yönetici gözaltına alındı.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Hakkari'de HDP, DBP ve KJA öncülüğünde yapılmak istenen basın açıklamasına polis müdahalesinin ardından, HDP Hakkari İl Başkanlığı binasına polislerce baskın düzenlendi.

Baskının gerekçesi öğrenilemezken, binada yaklaşık iki saat arama yapıldı. Aramaların ardından binadaki çeşitli pankart, poster, afişler ve dökümanlar ile bilgisayara el konuldu. 

HDP binasından ayrılan polisler, HDP Merkez İlçe Eş Başkanı Asım Özcan, HDP İl yöneticisi Rahmi Kurt ve DBP Merkez ilçe başkanı Gökhan Ceyhan'ı da gözaltına aldı. Kentte bugün gözaltına alınan Hakkari HDP İl Eş Başkanı Metin Besi ise halen Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde tutuluyor.

i-2-928.jpg

Öte yandan HDP binasının bulunduğu sokakta iki grup arasında bilinmeyen bir nedenden dolayı gerginlik çıkarken, polis tartışan gruplara biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

Polis müdahalesinin ardından çarşı merkezi yoğun biber gazı içinde kalırken, çevreden geçen vatandaşların fenalaştığı görüldü.

Bazı esnafların kepenk kapatmak zorunda kaldığı kentte, gerginlik akşam saatlerine kadar devam etti.

i-3-440.jpgi-1-20160405181330.jpg

r4-010.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.