Hakkari'de 'Hakkari il kalsın' nöbeti başladı

Hakkari'de 'Hakkari il kalsın' nöbeti başladı

Hakkari'nin il statüsünden düşürülerek ilçe yapılmasını öngören ve TBMM genel kurulunda görüşülen tasarıya yönelik protestolar sürerken, Hakkarillier bu kez de bir ara sokağı trafiğe kapatıp Hakkari'nin il kalması için nöbet başlattılar.

HAKKARİ - Hakkari'nin il statüsünden çıkarılmasına yönelik başlayan eylemler artarken, 'Hakkari İl Kalsın Koordinasyonu' bu kez de 'Hakkari İl Kalsın' nöbeti başlattı.

Dün akşam saatlerinde HATSO önünde bir araya gelen koordinasyon üyeleri önce Bulvar Caddesi üzerinde davul zurnalar eşliğinde yürüyüş yaptı ardından aynı cadde üzerinde bulunan  Özdemirler Sokağı'nın girişine 'Hakkari il kalsın' pankartı asıp sokakta nöbet tutmaya başladı.

Eylem ile ilgili kısa bir açıklama yapan Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen, Hakkari'nin il statüsünden çıkarılması için Ankara'da girişimlerde bulunan heyete destek vermek için bu eylemi başlattıklarını söyledi.

Hakkari'nin il kalması için eylemlerinin devam edeceğini belirten Şen, "Hakkari ilinin bu hakkı geri verilene kadar bu mücadelemiz devam edecek. Darbe girişimine karşı Türkiye'nin bütün illerinde yaşayan halklar nasıl ki, darbeyi engelleyip darbecilere karşı nöbet eylemi başlattıysa bizler de bugün Hakkari'mizin il kalması nöbet eylemini başlatıyoruz." dedi.

Açıklamanın ardından eylem Hakkarili dengbejlerin Hakkari ile ilgili Kürtçe parçalar seslendirdi, slayt gösterimi eşliğinde Hakkari'nin tarihi anlatıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği eylem gece 00.00'a kadar devam etti.  

e3-022.jpg

e1-039.jpg

e2-038.jpg

e4-019.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.