Hakkari'de gerginlik

Hakkari'de gerginlik

BDP Hakkari İl Başkanlığı'nın düzenlediği yürüyüş ve basın açıklamasının ardından olaylar çıktı. Tüm kent geneline yayılan olayların ardından esnaflar kepenk indirdi

ZEKİ DARA - KADİR KAYA / YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 2 gün önce yaşanan olaylarda 2 kişinin hayatını kaybetmesi ve Hakkari'deki Meskan Dağı'nda yapılan karakolun önüne geçilmek için BDP İl Örgütü tarafından "Katliamlara Sessiz Kalmayalım" yürüyüşü ve basın açıklaması sonrasının ardından olaylar çıktı.

haberinfotograflari.gif

Hakkari belediyesi önünde son bulan yürüyüş ve açıklamanın ardından çarşı merkezinde bulunan bir işyerine Molotof kokteyli atıldı. Polis ekipleri olay yerine gelerek burada bulunun gruba müdahale ederken, BDP il örgütü yöneticileri ile polis yetkilileri arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Burada yaşanan gerginlik yatıştırılırken, dağılan gruplara polis ekipleri kentin değişik noktalarında müdahale etti.

Olaylar çarşı merkezinde yoğunlaşırken, değişik noktalarında çok sayıda zırhlı araç ve TOMA’lar ile göstericilere müdahale devam ediyor. Gösterici gruplar da polisin gazlı ve plastik mermili müdahalesine taş ve molotof kokteylleri ile karşılık veriyor. 

Öte yandan Buılvar caddesi üzerinde bir araya gelen 50 kişilik bir genç grubu burada oturma eylemi başlattı. 

Tüm esnafların kepenk indirdiği Hakkari'de 4 kişinin gözaltına alındığı bilgisine ulaşılırken, kentin değişik noktalarında olaylar ve polisin müdahalesi devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.