Hakkari'de gerginlik!

Hakkari'de gerginlik!

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde iki yurttaşın öldürülmesini protesto etmek amacıyla Hakkari'nin bir çok noktasında öğle saatlerinde başlayan eylemler devam ediyor.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ – Lice’de karakol yapımının protesto edildiği dünkü eyleme yapılan müdahalede 2 yurttaşın öldürülmesine yönelik bölgedeki eylemler devam ederken, sabah saatlerinden itibaren kepenklerin kapalı olduğu Hakkari’de ki eylemlere polis müdahale etti.

Yeni Mahalle, Pehlivan, Gazi, Keklikpınar, Halife Derviş ve kentin birçok noktasında başlayan protesto gösterileri yerini akşam saatlerinde gerginliğe bıraktı. Çok sayıda zırhlı polis araçlarının sevk edildiğibölgede müdahaleler yaşanıyor.

Değişik noktalarda yollara barikat kurarak ateş yakan göstericilere polis tazyikli su ve biber gazı ile müdahale ederken, göstericiler de polise taş ve Molotof kokteylleri ile karşılık veriyor.

Olayların merkezinde bulunan Yenimahalle’de, yaklaşık 100 kişilik gösterici grubu PKK Lideri Abdullah Öcalan posteri ve PKK flamaları taşıyarak geldikleri Fatih Kışlası'na havayi fişek ve molotofkokteyli attı.

"Lice halkı yalnız değildir", "Selam selam Lice'ye bin selam", "Bijî Serok Apo", "Şehîd namirin", "Bê Serok jiyan nabe" sloganları atan gençlere polis ve askerlr müdahale etti.

Kentte olaylar devam ederken bazı noktalarda polisin havaya ateş açtığı dikkatlerden kaçmadı.

4-058.jpg

4-059.jpg

5-030.jpg

1-325.jpg

3-135.jpg

2-205.jpg

1-326.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum