Hakkari’de Dört Mevsim

Hakkari’de Dört Mevsim

Hakkari Üniversitesi, dört mevsimin bir arada yaşandığı 3300 metre rakımlı Berçelan Yaylası’na götürdüğü fotoğrafçılar kayak yaparak buzul gölünün sularında yüzdüler.

Hakkari Üniversitesi, dört mevsimin bir arada yaşandığı 3300 metre rakımlı Berçelan Yaylası’na götürdüğü fotoğrafçılar kayak yaparak buzul gölünün sularında yüzdüler.

Hakkari Üniversitesi tarafından düzenlenen etkinlikle fotoğrafçılar il merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan 3300 metre rakımlı Berçelan Yaylası’nda bir araya geldi. Aralarında ünlü fotoğrafçı Faruk Akbaş’ın da bulunduğu 18 fotoğrafçı, haziran ayında Berçelan Yaylası’nda dört mevsimi bir arada yaşayarak kare kare fotoğraflayıp ölümsüzleştirdiler.

Dört mevsimin bir arada yaşandığı, bir tarafında kar diğer tarafında ise yemyeşil alanlarda rengarenk çiçeklerin bulunduğu Berçelan Yaylası’nda Hakkari Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Öğretim Görevlisi Emin Yıldırım’ın 3300 rakımda bulunan Seyithan Sirk Gölü etrafında kayakla kayıp buzul gölünde yüzmesi fotoğrafçılara heyecanlı dolu anlar yaşattı. Fotoğrafçılar, hayretler içinde kayaklı yüzmeyi izleyip o anları ölümsüzleştirirken, karda yarı çıplak bir şekilde kaydıktan sonda buzul gölünün kenarına gelen Yıldırım, burada kayak takımlarını çıkararak kar sularının oluşturduğu buzul gölüne balıklama atlayış yapıp bir süre yüzdü. Daha sonra sudan çıkan Yıldırım, buzulların üzerine uzanarak fotoğrafçılara sanki deniz kenarında güneşleniyormuş gibi pozlar verdi.

Dört mevsimin bir arada yaşandığı Berçelan Yaylası’nda olmaktan son derece mutlu olduğunu ifade eden ünlü fotoğrafçı Faruk Akbaş, kendisini çok şanslı hissettiğini belirtti. Akbaş, “Genç dağcı ve fotoğrafçı arkadaşlarla Berçelan Yaylası ve Seyithan Gölü’ne çıktık. Şanslıyım çünkü böyle arkadaşlarla bir aradayım ve yıllardır görmek istediğim yerlerden birini görmüş oldum. Türkiye’de çok az yer kaldı görmediğim. Çok etkileyici bir yer burası. Buzul gölleri, dağlar, zirveler, bulutlar burası eşsiz bir yer. Türkiye'nin çok özel ortamlarından bir tanesi burası, çok heyecanlıyım, çok güzel bir gün oldu benim için. Cilo Dağları fotoğraf için çok güzel bir ortam, tüm fotoğrafçı dostlarıma, arkadaşlarıma tavsiye ederim. Çekilecek o kadar çok malzeme var, aynı zamanda burası ülkenin gizli kalmış bir turizm potansiyelidir. Benim için çok güzel bir gündü, tekrar arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinliğe Trabzon’dan katılan fotoğrafçı Alper Eryiğit ise, “Trabzon’dan geliyorum. Hakkari’nin Berçelan Yaylası’ndayız. Hakkarili fotoğrafçı arkadaşlarla çok güzel bir gün geçirdik. Aynı anda dört mevsimi bir arada yaşadık. Aşağıda yaz yukarı çıkarken sonbahar ve zirvede 3300 metre rakımda kışı yaşadık, baya üşüdük. Haziran ayında buralar çok güzel. Her fotoğrafçının mutlaka görmesi gerekir bence. Belki biraz uzak ama bu uzaklığa bence değer” dedi.

Katılımcılardan Adnan Kaplan, Hakkari Üniversitesi personeli olduğunu belirterek, üniversitenin düzenlemiş olduğu etkinliğe arkadaşlarıyla birlikte katıldığını, amatör fotoğrafçı olduğunu, Hakkari Üniversitesi’nin sayesinde usta fotoğrafçılarla birlikte hem kendisini geliştirme hem de ilin doğasını daha yakından tanımaya çalıştıklarını ifade etti.

Hakkari’de Dört Mevsim

Hakkari’de Dört Mevsim

Hakkari’de Dört Mevsim

Hakkari’de Dört Mevsim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.