Hakkari'de denetimler sürüyor

Hakkari'de denetimler sürüyor

Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü denetimlerini sürdürüyor.

HAKKARİ - Veteriner İşleri Müdürü Emrullah Kanar, Veteriner Hekim Faysal Cindioğlu ile Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden gıda Mühendisi Zehra Merve Çelenk’in kontrolünde gerçekleştirilen denetimlerde, lokanta ve pastaneler denetlendi.

Periyodik olarak kentte faaliyet gösteren iş yerlerini denetleyen ekipler, kontroller kapsamında; iş yerlerinin hijyen durumu, iş kıyafetleri, gıda saklama koşulları, et ve et ürünlerinin raporları ile ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol ettiler.

Denetimler hakkında açıklama yapan Veteriner İşleri Müdürü Emrullah Kanar, Hakkari Belediyesi olarak diğer alanlardaki incelemelere önem verdikleri gibi gıda üretim yerleri ile lokantalardaki kontrollerin de kendileri için çok önemli olduğunu kaydetti. Kanar, “ Bizler periyodik olarak yaptığımız kontrollerimizin bir yenisini bu gün İlimizde faaliyet gösteren Lokanta ve Pastanelerde yaptık. Yaptığımız kontroller sonucunda çok ciddi bir olumsuzlukla karşılaşmadık. Tespit ettiğimiz bazı eksiklikler hakkında ise tutanak tuttuk ve bu eksiklerin giderilmesi için 15 gün süre tanıdık. Halkımızın sağlığı bizim için önemlidir. Bu nedenle  bir dahaki denetimlerimizde eksiklikleri gidermeyen işyerleri hakkında gerekli yasal işlemler yapacağız” dedi.  

denet.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.