Hakkari'de DEM Parti'nin seçim bürosu açıldı

Hakkari'de DEM Parti'nin seçim bürosu açıldı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Hakkari'de seçim irtibat bürosunu açtı.

DEM Parti Hakkari'de, il, ilçe, belde belediye eşbaşkanlarının tanıtımı ve seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Halk, kente 20 kilometre uzaklıkta bulunan “özgürlük meydanında” yüzlerce araç eşliğinde adaylarını karşıladı.

690x450nc-hkr-19-02-2024-colemerg-secim-burosu-acilisi8.jpg Adaylar,  yürüyüş eşliğinde seçim otobüsüne götürüldü. Renkli görüntülerin yansıdığı kentte, yüzlerce kişi adayları seçim bürosu önünde karşıladı.

690x450nc-hkr-19-02-2024-colemerg-secim-burosu-acilisi5.jpg

İlk konuşmayı yapan DEM Parti Hakkari il Eşbaşkanı Kadir Şahin, halkın verdiği mücadele karşısında, kimsenin hatalar içerisine girmemesi gerektiğini belirterek, “Yılardır yürütülen kirli oyunların farkındayız. Bu halk, kirli oyunları bozacak ve iradesine sahip çıkacaktır. 2016 yılında aday olan kayyıma gerekli dersi, verdik ve şu an o kayyumun adı bile zikredilmiyor” dedi.

690x450nc-hkr-19-02-2024-colemerg-secim-burosu-acilisi14.jpg

Halkın iradesini gasp eden ve halkın iradesine saygı duymayan iktidar ve kayyum zihniyetini tanımadıklarını belirten DEM Parti Hakkari belediyesi Eşbaşkan adayı Viyan Tekçe, “Seçimle alamadıkları belediyeyi gasp ederek batan geminin malları zihniyetiyle talan edenler belediyeyi kendileri yönetmiyormuş gibi vaat veriyorlar. Her zaman olduğu gibi bu seçimde de karşımızda devlet gücünü kullanan bütün kamu kurumlarını gösteriş ve reklam için seferber eden iktidar partisi var. Yıllardır Hakkari’nin dağlarını doğasını talan edip milyon dolarlar kazananlar en basit tekstil fabrikasını dahi bu kente layık görmeyip başka yerde kuranlar bugün yatırım yapacaklarını söylüyor” diye konuştu.

Tekçe, “Sizin bütün sermayeniz servetiniz milyon dolarlarınız Hakkari’li bir gencin dik duruşu etmez. Ne yazık ki siz yıllardır bu onurlu duruştan bir örnek alamadınız. Ama biz yılmadan yürümeye devam edeceğiz. Bunlar eskiden sadece çobanlık yapmıyordu geçmişini bilmeyenler geleceğini göremez. 31 Mart hesap sorma günüdür. Halkın olanı halkla beraber almaya geliyoruz kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz” dedi.

690x450nc-hkr-19-02-2024-colemerg-secim-burosu-acilisi11.jpg

Kimsenin parasının halkın iradesini satın almaya yetmeyeceğini söyleyen DEM Parti Hakkari Belediye Eşbaşkan adayı Mehmet Sıddık Akış, “Kayyum denince ilk akla iradenin gaspı gelir. 10 yıldır Colemêrg’i kayyımla yöneten ve dilini, kültürünü yok sayanları 31 Mart’ta süpüreceğiz. Kimseye hakkımızı helal etmiyoruz, halkın iradesini yok sayanlardan hesap soracağız” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından adaylar ve milletvekilleri seçim bürosunun kurdelesini keserek açılışı gerçekleştirdi. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.