Hakkari'de Darbeye Tepki Yürüyüşü

Hakkari'de Darbeye Tepki Yürüyüşü

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) öncülüğünde darbeye karşı yürüyüş ve basın açıklaması düzenlendi.

HATSO öncülüğünde bazı sivil toplum örgütü (STÖ) temsilcileri ile esnafların katılımıyla darbeye karşı yürüyüş ve basın açıklaması düzenlendi.

‘Darbeye hayır’ sloganlarıyla yürüyüşe geçen kitle, Bulvar Caddesi üzerinden Atatürk Anıtı etrafında tur attıktan sonra HATSO binası önünde yürüyüşlerine son verdi.

Burada basın açıklamasını okuyan HATSO Başkanı Servet Taş, 15 Temmuz günü karanlık güçler tarafından ülkenin birliğine, beraberliğine ve demokrasisine yapılan darbe girişiminin herkesi derinden sarstığını söyledi.

Taş, “Demokrasi kutsal ve en yüce bir yönetim şeklidir. Halkın iradesidir. İktidarlar, yönetimler halkın iradesiyle belirlenir. Ülkemizde, demokrasimizde, ekonomimize ve hükümetimize yapılan bu darbe girişimini asla kabul etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz. Halkın iradesi ve demokrasisi dışında hiçbir iradeyi kabul etmemiz ve tanımamız mümkün değildir. Geçmişte yaşanan darbelerin ülkemize ve milletimize verdiği tahribat herkesçe bilinmektedir. Girişilen bu kanunsuz kalkışmanın karşısında Hakkari olarak milletçe dimdik duracağız. Demokrasiyi savunmalıyız. Demokrasiden yanayız. Demokrasi halkın iradesidir. En büyük güç ve en güçlü silah demokrasidir. Halkın iradesidir. Bizler Hakkari olarak hukuksuz, kanunsuz ve birçok insanımızın ölümüne ve yaralanmasına neden olan darbe girişimini ve bu hayal perestleri şiddetle kınıyoruz. Bu darbe teşebbüsü ve bu hayal perestlik ülkemiz için kapkara bir lekedir. 1980 darbesinin travması ülkemizde halen silinmemişken, yapılan bu darbe girişimini Hakkarililer olarak kınıyoruz. Hayatını kaybeden cesur insanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da şifa diliyoruz” diye konuştu.

Basın açıklamasından sonra kitle valilik binası önüne doğru tekrardan yürüyüşe geçti. Valilik binası önüne gelen kitle, aralarında 6 sözcü seçerek Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ı makamında ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.