Hakkari'de “Darbeye hayır, demokrasi hemen” nöbetine polis baskını

Hakkari'de “Darbeye hayır, demokrasi hemen” nöbetine polis baskını

Darbe girişimi sonrası Hakkari’de HDP ve DBP’nin gerçekleştirdiği ‘Darbeye hayır, demokrasi hemen’ nöbet eyleminin yapıldığı belediye binası önündeki çadıra polis baskın düzenledi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Hakkari’de Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) gerçekleştirdiği ‘Darbeye hayır, demokrasi hemen’ nöbet eyleminin yapıldığı belediye binası önündeki çadıra polis baskın düzenledi.

Dün akşam saatlerinde kurulan ve HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Belediye Eş Başkanı Fatma Yıldız, HDP, DBP ve bazı STK temsilcilerinin katıldığı nöbet eyleminin yapıldığı çadıra polisler tarafından baskın düzenlendi.

Baskında üzerinde ‘Barışa sahip çıkıyorum, darbeye direniyorum’, ‘Emeğime sahip çıkıyorum, darbeye direniyorum’, ‘Tecride hayır, çözüm imralı’da’ yazılarının bulunduğu dövizlere de el konuldu. İncelemelerin ardından dövizler parti yetkililerine teslim etti.

“Net duruşunu koyan HDP’dir”

Polis baskını sonrası konuşan HDP’li vekil Nihat Akdoğan, şunları söyledi:

“Türkiye tarihinde ilk defa ülkenin vatandaşlarının vergileriyle alınan savaş uçaklarıyla bir parlamento bombalandı. Askere ve koruculara dokunulmazlık zırhı getirilirken, buna ilişkin net duruşunu koyan HDP’nin siyaseti oldu.

“Aslında hem sivil, hem askeri darbeye karşı duruşunu net ortaya koyan bu harekettir. Bakın bu akşam bile burada Türkiye’de kanın durması adına, Türkiye’de yeniden bir çözüm sürecine evrilmesi adına adımlar atarken, ‘demokrasi çadırı’ diyoruz.”‘Darbelere hayır, demokrasi hemen’diyoruz. Buna rağmen buranın basılması aslında neye hizmet edildiğini de gösterdi.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.