Hakkari'de 'Darbe' protestosu

Hakkari'de 'Darbe' protestosu

Darbe girişiminin ardından bir çok ilde olduğu gibi Hakkari'de de sıcak anlar yaşandı. Çok sayıda Hakkarili fırın, market ve banka ATM'lerine akın ederken AKP'liler yürüyüş düzenledi.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Darbe girişiminin ardından bir çok ilde olduğu gibi Hakkari'de de hem protesto hem de telaş vardı.

TRT ekranlarından sokağa çıkma yasağı uygulacağının duyrulması ile birlikte binlerce Hakkarili fırın, market ve banka ATM'lerine akın etti .

Kısa süre içerisinde ekmek tükenirken, marketlerden un alanlar oldu. ATM'lerden para çekilemedi. 

Gecenin ilerleyen saatlerinde AKP Hakkari il örgütü önünde hareketlilik yaşanmaya başlandı. Çok sayıda partili il  binası önünde toplanırken AKP'lilerin yürüyüşüne Vali Cüneyit Orhan Toprak, Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin de destek verdi. 

5-175.jpg

'Darbeye hayır' sloganları ve tekbirler eşliğinde yürüyen grup bayrak açarken, gece 01.30'dan itibaren camilerden ezan ve sela okundu halkı sokağa çağıran anonslar yapıldı. 

AKP il binası önünde toplanan kalabalığa seslenen Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, hayali olarak düşünenlerin gerçeği gördüklerini belirterek "Milletimizin sağ duyusu sayesinde Türkiye demoktasisi seviyemizi gördüi Hakkari haklıda kalitesini gösterdi. Hepsine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

4-293.jpg

Polis jandarmanın bulunduğu bölgelerde caddeleri zırhlı araçlar ile kapatırken, bazı keskin nişancı polisler ise Hakkari belediyesinin çatısına çıktı. Kentteki hareketli anlar sabah saatlerine kadar devam etti. 

7-066.jpg

1-20160716102708.jpg

3-556.jpg

6-115.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.