Hakkari'de Cizre gerginliği

Hakkari'de Cizre gerginliği

Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşanan katliam Hakkari’de HDP ve DBP öncülüğünde düzenlenen basın açıklaması ile kınandı. Akşam saatlerinde ise kente gerginlik vardı.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - HDP ve DBP Hakkari İl örgütleri, Cizre’de yaşanan katliamı Hakkari Belediyesi önünde düzenlediği basın açıklamasıyla kınadı. Açıklama da konuşan HDP Hakkari İl Eş Başkanı Metin Besi, demokratik kamuoyunun tüm çabalarına rağmen Cizre’deki devlet vahşetinin engellenemediğini belirterek, katliamı kınadı.

Sokağa çıkma yasakları ve operasyonlar nedeniyle Cizre ve Sur’da yaşanan sivil ölümlere dikkat çekmek amacıyla akşam saat 19.00’da Hakkari kent merkezinin değişik mahallelerinde gürültü eylemleri düzenlenirken, polisin eylemlerin yoğunlaştığı mahallelerde evlere rastgele biber gazı atması dikkat çekti.

Çevreyolu üzerinde ana cadde üzerinde bir araya gelen çok sayıda zırhlı araç ile yol bir süreliğine trafiğe kapatırken, kentteki yoğun güvenlik önlemleri ise devam ediyor. 

1-20160208210133.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.