Hakkari'de bir çocuğun gofret çaldı diye 2 saat zincir marketin deposuna kapatıldığı iddia edildi

Hakkari'de bir çocuğun gofret çaldı diye 2 saat zincir marketin deposuna kapatıldığı iddia edildi

Hakkari'de bir zincir markette çalışanların gofret çaldığı gerekçesiyle bir çocuğu depoya kapatarak babasını çağırdığı iddia edildi. Babası çocuğun o haldeki fotoğrafını çekip STK'larla paylaştı. Olay, tepki topladı.

Edinilen bilgiye göre, olay önceki gün Hakkari merkezde faaliyet gösteren bir zincir market şubesinde yaşandı. Olayı duyuran Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, kentte faaliyet gösteren zincir marketlerden birinde bir çocuğun gofret çaldığı gerekçesiyle 2 saat boyunca depoya kapatıldığını iddia ederek duruma tepki gösterdi. Çocuğun depodaki halini ve masanın üstünde çaldığı iddia edilen 2 adet gofretin göründüğü fotoğrafı gören Hakkari'deki Sivil Toplum Kuruluşu yetkilileri olaya tepki gösterdi. 

Tekin: Sizin o milyon dolarlarınızı o çocuğun tek bir tırnağına kurban ederiz

Tekin paylaşımında, "Hakkari’de zincir marketlerden biri bu çocuğu bir çikolata için 2 saat boyunca depoya kapatmış. Sonra babasına haber veriyorlar. Babası markete gelince çocuğunun depoya kapatıldığını görüyor. Sizin o milyon dolarlarınızı o çocuğun tek bir tırnağına kurban ederiz. Bu zincir marketin yetkilileri babadan ve bu çocuktan özür dileyip, yaptıkları bu utanç davranışın farkına varmazlarsa, ismini açıklar, oradan alışveriş yapılmaması yönünde protesto kampanyaları başlatacağız" ifadelerine yer verdi.

cck.png

İHD: Çocuklara karşı insanlık dışı muamele kabul edilemez

Tekin'in ardından Hakkari Barosu Çocuk Hakları Merkezi ve Hakkari İnsan Hakları Derneği Şubesi'nin sosyal medya hesaplarından da konuyla ilgili açıklama yapıldı. İnsan Hakları Derneği'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Çocuğun fiziksel ve psikososyal gelişimini olumsuz etkileyen her türlü davranış,güç kullanma, korkutma, tehdit etme ya da kandırma çocuk istismarı olarak tanımlanır. Çocuklara karşı insanlık dışı muamele kabul edilemez! Söz konusu muameleye karşı hukuki sürecin takipçisi olacağız" denildi. 

"Çocuğun toplumsal yaşamdaki fiziksel ve psikolojik sömürüsünü içeren bir tehdit niteliğindedir"

Hakkari Barosu Çocuk Hakları Merkezi ise, "Kamuoyuna yansıyan ve Hakkari’de bulunan zincir marketlerden birinde, bir çocuğu 2 saat boyunca depoya kapatmak suretiyle ve üstelik ağırlaştırıcı sebeplerle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçunu işleyen şahısların bu onur kırıcı eylemi; çocuğun toplumsal yaşamdaki fiziksel ve psikolojik sömürüsünü içeren bir tehdit niteliğindedir. Çocuğun üstün yararı gereğince ilgili fotoğrafın yayınlanmaması gerektiĝini belirtmekle sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz" ifadelerine yer verildi. 

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum