Hakkari’de bayram öncesi denetim

Hakkari’de bayram öncesi denetim

Hakkari Belediyesi ve Tarım İl Müdürlüğü Ramazan Bayramı öncesi kentteki pastaneleri ve tatlı imalathanelerini denetledi.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ- Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ve Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler ortaklaşa bir çalışma yürüterek, Ramazan Bayramı’nda Hakkarililerin daha sağlıklı gıda tüketimi yapabilmesi amacıyla kentte bulunan pastane ve imalathanelerde kontrollerde bulundular.

Hakkari’de bulunan tatlı, pasta, börek imalathaneleri, lokanta ve benzeri işletmeleri inceleyen ekipler, ilgili yasa ve yönetmelikler çerçevesinde işletmelerin sağlık ve hijyen kurallarına uygunluğunu, ruhsat ve ürünlerle alakalı gerekli şartları taşıyıp taşımadığını kontrol etti.

Yapılan denetimde işletmelerde eksik görülen noktalar işletme sahiplerine bildirilerek eksikliğin giderilmesi için süre tanınıp tutanak tutuldu.

Konuyla ilgili açıklama Hakkari Belediyesi Gıda Mühendisi Botan Taş, “Ramazan ayının sonuna yaklaşırken ilimiz genelindeki tatlı ve pasta üreten imalathanelerde rutin denetimlerimizin dışında halkımızın daha güvenli ve sağlıklı koşullarda üretilen ürünleri tüketmesi için denetimlerimizi hızlandırdık. Bugün de Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler ile birlikte ortak bir çalışma yürüterek baklava, börek, pasta imalatı yapan yerleri gezdik. Eksikleri olanlara bunların giderilmesi için süre tanıyıp tutanak tutuk. Vermiş olduğumuz sürenin sonunda eksiklerini belirlediğimiz işletmeleri tekrar gezerek kontrollerini sağladık. Temiz, düzgün, sağlıklı koşullarda üretim yapanlara da teşekkürlerimizi ilettik” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.