Hakkari'de altyapı çalışmaları

Hakkari'de altyapı çalışmaları

Hakkari Belediye ekipleri altyapı çalışmalarına başlarken, çalışmaları denetleyen Eş başkan Nurullah Çiftçi altyapı sorununa çözüm bulmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Hakkari Belediye Başkanlığı Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri şehrin değişik mahallelerinde altyapı çalışmaları başlatıldı. Çalışmaları denetleyen Eşbaşkan Nurullah Çiftçi altyapı sorununa çözüm bulmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. 

Bağlar Mahallesi'nde yapılan çalışmaları yerinde denetleyen Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Nurullah Çiftçi, 4 Haziran'da yapılacak olan içme suyu yapım ihalesi ile eş zamanlı yapılması hedeflenen kanalizasyon şebekesinin yenilenmesi ile ildeki içme suyu ve kanalizasyon sorununun çözüleceğini belirtti.

Eş Başkan Çiftçi, Bağlar Mahallesi'nde önceki dönemde 6 bin 300 metre kanalizasyon hattı döşendiğini hatırlatarak, “Bulunduğumuz mevkide ikamet eden yaklaşık 20 hane, döşenen bu yeni şebekelerden yararlanamıyor. Buradaki vatandaşlarımız evlerine ait atık suları fosseptik çukurlarına bağlama yolu ile sorunlarını gidermeye çalışmışlar. Ancak fosseptik çukurları taşma yaptığından ve havaların ısınması ile birlikte taşan fosseptiklerin yaydığı koku ve atık sular insan ve çevre sağlığı açısından tehdit oluşturduğu için geçici bir önlem olarak su ve kanalizasyon müdürlüğümüz bir çalışma başlattı. Yaklaşık 200 metre yeni bir şebeke döşenecek. Çalışmanın tamamlanması ile buradaki sorun giderilmiş olacak. Yaptığımız bu çalışmalar geçici çözümlerdir."dedi

4 Haziran'da Hakkâri'nin içme suyu yapım ihalesinin yapılacağını hatırlatan Çiftçi, "Biz içme suyu şebekeleri ile eş zamanlı yeni kanalizasyon şebekesinin yapılması için çalışma yapıyoruz. Kanalizasyon şebekesi yapım ihalesinde en kısa sürede yapılacağını düşünüyoruz. Her iki çalışmanın tamamlanması ile birlikte Hakkâri'nin önümüzdeki 40 yıla kadarki içme suyu ve kanalizasyon sorunu çözülmüş olacak. Bunun yanında Halifederviş Mahallesi'nde yapımına başladığımız Sebze ve Meyve Hali ile Sümbül Mahallesi'ndeki otogar inşaatı yapım çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Eş Başkan Çiftçi, daha sonra Gazi Mahallesi'nde yapılan yağmursuyu kanalı yapım çalışmalarını da yerinde denetledi.

1-254.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum