Hakkari'de Ağrı zaferi kutlandı

Hakkari'de Ağrı zaferi kutlandı

Ağrı ve Bitlis'in Norşin ilçesinde seçim sonuçlarını BDP'nin kazandığının büyük ölçüde kesinleşmesi, Hakkari'de büyük bir coşku ile karşılandı.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ -Ağrı ve Bitlis'in Norşin ilçesinde seçim sonuçlarını BDP'nin kazandığının kesinleşmesiyle birlikte Hakkari Belediyesi önünde bir araya gelen yaklaşık 300 kişi seçim zaferini havai fişekler, halaylar ile kutladı.

Seçim sonuçlarının açıklanması ile birlikte bazı yurttaşlar arabları ile çarşı merkezinde  tur atarken, belediye önünde bir araya gelen yurttaşlar PKK Lideri Abdullah Öcalan lehine slogan atıp Ağrı'daki zaferi kutladı. Kürtçe marşlar ve türküler eşliğinde halaylar çeken yurttaşların katıldığı kutlamalar geç saatlere kadar devam etti. 

Burada kısa bir açıklama yapan BDP Hakkari il Eş Başkanı Mehtap Daştan Demirer, Ağrı'daki seçim zaferini kutladı. 

Kürtlerin kacaman bir yüreğe sahip olduğunu ifade eden Demirer, AKP'nin 'Ali cengiz oyunlarının' işe yaramadığını belirterek, "kürtler Ağrı ve Norşin şahsında kendi özgürlükleri, önderliklerine ve iradesine sahip çıktı. Kürtler kolay kolay bu merhaleye gelmedi. Ağır bedellerle yüreklerini ve ruhlarını veren analarımız bağırlarına taş basarak büyük unut ve özlemle mücadelelerine devam ettiler. AKP ali cengiz oyunu oynuyaqcağına Rojava'da 5 yaşındaki çocukları,1 yaşındaki bebekleri katldeden çetelerini çeksin. kürt halkı kocaman yüreğe sahiptir. Kocaman bir okyanustur. AKP sadece küçük dalgalardır." diye konuştu. 

Demirer son olarak Hakkari halkı adına Ağrı ve Norşin halkının zaferini kutladığını sözlerine ekledi. 

1-295.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum