Hakkari'de Adalet Nöbeti birinci ayını doldurdu

Hakkari'de Adalet Nöbeti birinci ayını doldurdu

Hakkarili öğretmenler Remezan Karakış, Deniz Turan ve Cuma Özer için başlatılan Adalet Nöbeti birinci ayını doldurdu.

Hakkari'de iki ayrı rehabilitasyon merkezinin sahipleri arasında 5 Şubat 2022 yılında yaşanan kavgada, Hikmet Demir yaşamını yitirmiş, her iki aileden toplam 6 kişi de yaralanmış, olay ile ilgili başlatılan soruşturma sonucunda Hakkarili öğretmenler Cuma Özer, Deniz Turan ve Remezan Karakış hakkında "Adam Öldürmeye Teşebbüs" iddiasıyla müebbet artı 9'ar yıl hapis ceza verildi.

Öğretmenlerin yakınları süresiz adalet nöbeti başlattı. Nöbetin birinci ayında Hakkari Valiliği önünde bir araya gelen aileler verilen cezalara tepki gösterdiler. 

Öğretmenlerin fotoğraflarını taşıyan aileler “Adalet İstiyoruz” pankartı açarak oturma eylemi yaptı.

Nöbetin birinci ayında bir araya gelen aileler adına açıklama yapan tutuklulardan Cuma Özer'in eşi Hülya Özer, adalet talebini yeniledi. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Bakanlık yetkilileri ile görüşmek istediklerini belirten Özer, "Bugün adalet  nöbetimizin 30.günündeyiz. 20.03.2023 tarihinde verilen kararla ne yazık ki adalet sistemi çöktü. Türkiye'nin hukuk devleti vasfı bu kararla hepimizin gözünde itibarsızlaştı. Anayasanın bize verdiği güvenceyle toplumsal güvenimizin, anayasal haklarımızın yeniden tesisi için buradan sesleniyoruz hemen şimdi adalet istiyoruz adil yargılanma yeterince geçiştirildi ve geciktirildi dosyanın acilen bölge mahkemesinde adil bir şekilde değerlendirilmesini istiyoruz. Artık ne bu adaletsizliğe ne de geçirdiğimiz her adaletsiz güne tahammülümüz kalmadı. Adalet bakanımız Bekir Bozdağ ve Adalet Bakanlığı

mercilerinden bir yanıt gelene kadar sessimiz duyulana kadar adaletin üst mahkemede adil şekilde görüleceğinden emin olana kadar eylemimiz devam edecektir." 

Aileler açıklamanın ardından sessiz bir şekilde oturma eylemi gerçekleştirdi. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.