Hakkari'de 'Adalet' nöbeti 64. gününde

Hakkari'de 'Adalet' nöbeti 64. gününde

Hakkari'de iki ayrı rehabilitasyon merkezinin sahipleri arasında ölümle sonuçlanan olayla ilgili davada, şüphelilere verilen cezaya tepki gösteren ailelerin başlattığı 'Adalet' nöbeti 64. gününde devam etti.

Hakkari'de 5 Şubat 2022 yılında rehabilitasyon merkezi üzerine yaşanan tartışma ölümle sonuçlandı. Yaşanan olayda Hikmet D. yaşamını yitirdi, 6 kişi de yaralandı.

Olay sonrası başlatılan soruşturmada; Ramazan Özer'e ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan; Ramazan Karakış, Deniz Turan ve Cuma Özer'e de olaya karıştıkları gerekçesiyle müebbet ve ek olarak 9’ar yıl ceza verildi. Berk Demir'e 23 yıl ceza verilirken Sabır Demir ise silahlı tehdit suçundan iki yıl ceza aldı ve tahliye edildi.

Tutuklu bulunan Özer, Turan ve Karakış’ın yakınları,  27 Mart 2022 tarihinde adil yargılanma talebiyle 'Adalet' nöbeti başlatmıştı.

Hakkari Valiliği önünde bir araya gelen aileler 'Adalet' talebi ile başlattıkları nöbetlerinin her şartta devam edeceğini dile getirdiler.

Aileler, 15 dakikalık oturma eylemini sonlandırdılar.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.