Hakkari’de 3 Bin Fidan Dikildi

Hakkari’de 3 Bin Fidan Dikildi

Hakkari Belediye Başkanlığı ile KESK Hakkari Şubeler Platformu Kadın Komisyonu tarafından “Kadınlar Doğaya Hayat Veriyor Projesi” kapsamında 3 bin çam fidanı dikildi.

HAKKARİ - Belediye Başkanlığı ve KESK Şubeler Platformu Kadın Komisyonu tarafından kadının doğayla olan bağının somut bir adımı olacak olan fidan dikme kampanyası başlatıldı. Şehirden 7 kilometre uzaklıkta bulunan Hakkari-Çukurca karayolu üzerindeki şehir çöplüğü yakınındaki alan çöplerden arındırılarak burada yeşillendirme çalışması başlatıldı. İş makineleri alana toprak çekip fidanlar için çukur açarken, Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, BDP üyeleri, KESK yöneticileri ve STK temsilcileri fidan diktiler.

SES Hakkari Şubesi Eş Başkanları Faruk Temel ve Sibel Dinç, “KESK Kadın Komisyonu ve Hakkari’deki duyarlı kadınlar özgürlüklerini barış ve paylaşımlarını buradaki çöplüğe hayat vererek doğayı kuruyarak büyük bir hizmet yaptıklarına inanıyoruz. Kadının doğayla olan bağının somut bir adımı olacak olan ağaç dikme kampanyası başlattık. Bizler bu çalışmamızla kadını tekrar kendi öz değerleriyle buluşturmayı amaçlamaktayız” dedi.

KESK Kadın Meclisi Sözcüsü Şükran Sönmez ise, kadın komisyonu olarak Hakkari-Çukurca karayolu üzerindeki çöplüğü belediye ile birlikte temizlediklerini söyledi. Sönmez, “Temizlediğimiz alana hep birlikte ağaç ekimi gerçekleştirdik. Bu etkinlikteki amacımız, kadının kendi öz değerleri ile buluşmasıdır. Kadın elinin tekrar doğayla bütünleşmesini sağlayarak kadın özgürlüğünün ve bakış açısını her yerde göstermektir. Burada yaklaşık 3 bin fidan ekimi gerçekleştirdik. İnşallah bu çöplük alanını yem yeşil bir alana çevireceğiz” şeklinde konuştu.

Hakkari’de 3 Bin Fidan Dikildi

Hakkari’de 3 Bin Fidan Dikildi

Hakkari’de 3 Bin Fidan Dikildi

Hakkari’de 3 Bin Fidan Dikildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum