Hakkari'de 24 kişinin gözaltı süresi 4 gün uzatıldı

Hakkari'de 24 kişinin gözaltı süresi 4 gün uzatıldı

Kent merkezinde ve ilçelerinde 15 Ağustos’ta gözaltına alınan 24 kişinin gözaltı süresi 4 gün uzatıldı.

Hakkari merkez ile Yüksekova, Çukurca ve Şemdinli  ilçelerinde 15 Ağustos’ta birçok eve eş zamanlı baskın düzenlendi. Ev baskınlarında aralarında Barış Anneleri’nin de olduğu 24 kişi gözaltına alındı. “Örgüt üyeliği” suçlamasıyla gözaltına alınan yurttaşların ifadeleri alınmazken, gözaltı sürelerinin ise 4 gün uzatıldığı belirtildi. 

BİRÇOĞU AĞIR HASTA 

Gözaltına bulunan Sabriye Ürek’in yüzde 74 engelli olduğu, Emine Özdel’in ise kolunun kırık ve Hepatit B hastası olduğu, Suriye Bor’un, kalp pili değişmesi gerektiği ve ameliyat olacağı, ciğerlerinin su topladığı ve Hevidar Shaban Ali’nin ise bağırsak kanseri olduğu öğrenildi.

Gözaltına alınanların isimleri şöyle: “Hakkari'de; Faysal Açar, Saadet Değirmenci, Basri Gür ve Emine Özdemir, Yüksekova'da; Ayhan Dayan, Suriye Bor, Feride Ağrali, Hasfet Fendik, Hamail Vural, Hevidar Shaban Ali, Hünaf Safali, Mahsuna Akın, Münire Bayram, Sabriye Ürek, Seher Karagöz, Süheyla Saygı, Zahferan Çağala, Zeynep Tokçu, Kafiye Canan, Çukurca'da; İsmail Ertunç, Şemdinli'de; Halime Yılmaz ve Senia Geylan.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.