Hakkari'de 2 belediye personeline 18 yıl ceza

Hakkari'de 2 belediye personeline 18 yıl ceza

Polisin 30 Nisan 2014 tarihinde Depin’de durduğu Hakkari Belediyesi’nin yedek makam aracında ‘molotof kokteyli’ bulunduğu iddiası ile görülen davada iki sanığa 9 yıl 4’er ay ceza verildi.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - 30 Nisan 2014 tarihinde Hakkari kent merkezine 7 kilometre uzakta bulunan Depin Polis noktasından geçerken, içinde ‘molotof kokteyli’ yapımında kullanılan bir takım malzemelerin bulunduğu iddiası ile durdurulan Hakkari Belediye Başkanlığına ait yedek makam aracı ile ilgili devam eden davada karar verildi.

Hakkari 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 7. duruşmasında araçta bulunan belediyenin sekreteri Fahri Kanat ile belediye encümeni Fehmi Koç’a ‘örgüte silah sağlamak’ iddiası ile 9 yıl 4’er ay hapis cezası verildi.

Son duruşmaya katılan belediyenin sekreteri Fahri Kanat tutuklanarak Hakkari Kapalı cezaevine gönderilirken, duruşmada hazır bulunmayan Fehmi Koç için ise tutuklama kararı çıkartıldı.

Kanat ve Koç'un yakınları ile Hakkari Belediye Başkan Yardımcısı Behçet Kanat ve bazı belediye personelleri Hakkari Adliyesi önünde toplanırken polisin burada yoğun güvenlik önlemi alması dikkat çekti. 

11-089.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.