Hakkari'de 19 kişi 6 gündür gözaltında

Hakkari'de 19 kişi 6 gündür gözaltında

Hakkari'de aralarında HDP İl Eş başkanı Metin Besi ve HDP - DBP yöneticileri ile bazı kurum çalışanlarının da bulunduğu 19 kişi 6 gündür gözaltında tutuluyor.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ -  Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin 12 Ekim tarihinde kentin farklı  mahallerinde değişik adreslere eş zamanlı olarak düzenlediği operasyonda gözaltına aldığı 19 kişi 6 gündür eminyette tutuluyor. 

Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen siyasetçiler arasında HDP İl Eşbaşkanı Metin Besi ve HDP Merkez ilçe Başkanları Asım Özcan ve Emine Armut, kayyum atanan Hakkari Belediye Başkan Yardımcısı Behçet Kanat, Hakkari Eski Belediye Başkanı Kazım Kurt, DBP eski yöneticleri, Hakan Abi, Ömer Kaya, Enise Aktaş, Fadıl Korkmaz ve Menav Kaya bulunuyor.

Öte yandan aynı gün Hakkari İl Özel İdaresi’nde çalışan birim müdürlerinden S.K ve M. Ç ile kurum çalışanlarından A. S, Ş.O, E. T,  M. M, H. G, K.K ve A. D. 6 gündür gözaltında tutuluyor.

Aileleri ve avukatları ile görüştürülemeyen 19 kişinin ne zaman adliyeye sevk edileceği ise bilinmiyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.