Hakkari Valisi'nden havalimanı ziyareti

Hakkari Valisi'nden havalimanı ziyareti

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı olarak kaldırıldığı Yüksekova ilçesinde Selahattin Eyyubi Havalimanı ziyaret etti.

ERKAN ÇAPRAZ - ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Vali Yardımcısı Cüneyt Epcim, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Demiray Demirci, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu ile 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin, geçen hafta test uçuşu yapılan Selahattin Eyyubi Havalimanını ziyaret etti.

Havalimanı personeliyle sohbet eden Toprak, hava trafik kontrol kulesindeki gözlemlerinin ardından, yetkililerden bilgi aldı.

Ziyaretiyle ilgili açıklama yapan Toprak, havalimanın tekrar faaliyete geçmesi için tüm kurumlar olarak girişimlerini sürdürdüklerini belirtti.

i-1-20160707181034.jpg

Konuyla ilgili tekrar yetkililerle irtibata geçeceklerini ifade eden Toprak, şöyle konuştu:

"Cuma günü Güvenlik Daire Başkanı ve test uçuşunu yapan pilotlarımız geldi. Onlar da raporlarını yazıp ilgili makamlara sunacaklar. Benim ilk edindiğim izlenimlere göre rapor genel olarak olumludur. Havalimanın en kısa zamanda faaliyete girmesi için çalışıyoruz.Ümidimiz ve amacımız bir an önce havalimanını halkımızın hizmetine sunmaktır. Devletimizin yaptığı çok güzel ve önemli bir yatırımdır. Türkiye'de ön sıralarda yer alabilecek donanımda bir havalimanımızdır."

Hakkari il merkezinin Yüksekova'ya taşınmasıyla da ilgili olarak da konuşan Toprak, "O durum siyasi iradenin ve üst makamların taktiridir. Bu konuda bize gelen bir tebligat yoktur. Devletimizin belirleyeceği politikaya göre biz, bize düşen görevleri yerine getirmekle mükellefiz" diye konuştu.

i-2-998.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.