Hakkari Valiliği'ne atanan Toprak, görevine başladı

Hakkari Valiliği'ne atanan Toprak, görevine başladı

İçişleri Bakanlığı’nın 2016/8864 sayılı Valiler Kararnamesi ile Hakkâri Valiliği’ne atanan Mülkiye Başmüfettişi Cüneyit Orhan Toprak, şehre gelerek görevine başladı.

İçişleri Bakanlığı'nın kararnamesi ile Hakkari Valiliği'ne atanan Mülkiye Başmüfettişi Cüneyit Orhan Toprak, bugün kente geldi. 

Van’dan helikopterle Hakkâri’ye gelen Vali Toprak, Valilik önünde Vali Yardımcısı Cüneyt Epcim, Mehmet Emin Taşçı, Hasan Ongu ve Bekir Abacı,Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, Şemdinli Kaymakamı Murat Öztürk, Çukurca Kaymakamı Mehmet Mut, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Demiray Demirci, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile öğrenciler tarafından karşılandı.

Polis merasim birliğini selamladıktan sonra makamına geçen Vali Toprak, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 7 Haziran 2016 tarihi itibariyle Hakkâri Valiliği görevine başladığını ifade ederek, "Benim için büyük bir şeref ve gurur vesilesidir. Memleketimizin bu güzel köşesinde devletimizi temsil etmek ve vatandaşlarımıza hizmet etmek herkese nasip olmayacak derecede onur verici bir görev. Ben de bugün çoğu ile tanışmış olduğum arkadaşlarımla birlikte Hakkârimize en güzel hizmetleri getirebilmek vatandaşımızla ilişkilerimizi daha üst düzeylere taşıyabilmek amacıyla gecemizi gündüzümüze katarak çalışmalarımıza başlayacağız. Hiç beklemeden bugünden, bu dakikadan itibaren her konuda arkadaşlarla görüşerek, bilgiler alarak, yolumuzu çizerek hızlı bir tempo ile inşallah Hakkâri’ye ve Hakkârili vatandaşlarımıza hizmet tempomuzu bugün inşallah başlatacağız. Bu vesileyle bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Hızlı bir tempo içerisinde kendilerine kolaylıklar diliyorum bundan sonraki beraber çalışmalarımızda. Sizlere de teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Vali Toprak, daha sonra Hakkâri Valiliği’ne başlama görev yazısını imzaladı.

i-1-20160607165409.jpg

VALİ'DEN İLK MESAJ

 Saygıdeğer Hakkârililer, Bakanlar Kurulunun 01 Haziran 2016 tarih ve 2016/8864 sayılı Kararnamesi ile atanmış olduğum Hakkâri Valiliği görevime 07.06.2016 tarihi itibariyle başlamış bulunuyorum. Bu görevi bana layık gören başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, İçişleri Bakanımıza ve Bakanlar Kurulunun değerli üyelerine saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Bu görevin İlimize ve şahsıma hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. 
 
İlkçağlardan günümüze kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapan, Doğu- batı ve kuzey- güney ekseninde farklı medeniyet ve kültürlerin tam ortasında, muhteşem bir tarihi zenginliği sahip bu topraklarda  “Hakların Şehri” nde yani Hakkâri’de böyle önemli bir göreve atanmamdan dolayı büyük mutluluk ve bahtiyarlık duyuyorum.  Her yönüyle muhteşemlikler ihtiva eden bir il de, siz değerli halkımıza hizmet etmenin büyük bir onur olduğunu ve ağır bir sorumluluk gerektirdiğini öncelikle belirtmek istiyorum. Hakkâri’ye hizmet etme imkânına kavuştuğum için de kendimi şanslı addediyorum.
 
Valiliğim süresince, adalet, tarafsızlık, sevgi ve hoşgörüyle, sivil katılım, denetime açıklık, hesap verilebilirlik, şeffaflık ve vatandaş odaklılık gibi evrensel değerleri de dikkate alarak halkımıza en iyi hizmeti sunmanın gayreti içerisinde olacağız.
 
İlimizin ekonomik ve sosyal, eğitim, kültür ve turizm alanında gelişmesi ve kalkınmasına yönelik çalışmaları; kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve tüm vatandaşlarımızla birlikte yapmaya gayreti içerisinde olacağız.  Başlanmış ve yürütülmekte olan ve planlanmış çalışmaların aynı titizlikle takip edileceğini belirtmek istiyorum.
 
İnsana yakışan bir yönetim anlayışı vazgeçilmezimiz olacaktır. İlimize karşı taşıdığımız sorumluluğun idraki içinde özelikle terörden mağdur olan vatandaşlarımıza her türlü hizmet ve imkânı sağlamak en büyük görevimiz olacaktır. Hakkârili hemşehrilerimin huzur, mutluluk ve güven içinde yaşamaları için tüm imkânlar seferber edilecektir. Terörden mağdur olan özelikle Yüksekova İlçemizde yeniden yapılanma ve kalkınma ile vatandaşlarımızın evlerini ve iş yerlerini yeniden imar edeceğiz. 
 
Vatandaşlarımızın da desteği ile Hakkâri İlimizden terörün her türlüsü yok edilerek huzur içinde yaşama imkânı sağlanacaktır. Terörün olamadığı bir il kalkınmak ve gelişme açısından imkânları daha yüksek olacaktır. Her türlü alanda ilimiz için kültürel, ekonomik, sosyal alanlarda büyümek için çalışacağız. Yeniden büyüyen bir Türkiye ve Hakkâri için hiç yorulmadan, usanmadan hep birlikte gayret ve fedakârlık göstereceğiz.
 
Bu duygu düşüncelerim ile özellikle Valimiz Yakup CANBOLAT’a çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Geçmiş Valilerimize saygılarımı sunuyor vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Gülen, güvenen, tebessümleri eksik olmayan mutlu insanların yaşadığı Hakkâri için herkesi katılımcı ve paylaşımcı, şeffaflık anlayışıyla bizlere yardımcı olmaya davet ediyor, sevgi ve saygılar sunuyorum."

ESKİ VALİ'DEN VEDA MESAJI

Hakkari Valiliği'nden Konya Valiliği'ne atanan Yakup Canbolat ise veda mesajı yayınladı.

Canbolat'ın veda mesajı şu şekilde:

"Saygı değer Hakkârili hemşehrilerim; Hakkâri Valiliği’nde 21.05.2014 tarih ve 6366 tarihli valiler kararnamesi ile başladığım görevimden, 01 Haziran 2016 tarihinde yayınlanan 2016/8864 sayılı valiler kararnamesi nedeniyle Konya Valisi olarak aranızdan ayrılıyorum.

Gökyüzüne uzanan yüksek ve haşmetli dağları ile gururu, geçit vermeyen doruklarıyla cesareti temsil eden, yüzyıllara dayanan kültürü ve geleneği ile medeniyet tarihinin izlerini taşıyan Hakkâri’ye ve Aziz Hakkârililere hizmet etme imkânına kavuştuğum için kendimi şanslı addediyorum.

Vali olarak Hakkâri iline ve ülkemize hizmet etme imkânını verenler başta olmak üzere, çalışmalarımda tarafıma her daim yardımcı olan ve desteğini esirgemeyen kamu kurum ve kuruluş yöneticileri ve her kademedeki çalışanlar ile bütün Hakkâri halkına en içten şükranlarımı sunarım.

Hakkâri’nin çağdaşlaşma hedeflerine yönelik yürütülen hizmet ve faaliyetlerin vatandaşlarımızın beklentilerini de içine alacak bir bütünlük içerisinde bundan sonra daha da ileri bir seviyeye ulaştırılması en büyük temennimdir.

Hizmet edenleri teşvik, takdir ve toplumuna mal edilmesinde her zaman gerekli hassasiyeti gösteren kadirşinas Hakkârililer ve işbirliği içerisinde hizmetler yaptığımız tüm çalışma arkadaşlarıma arzı veda ediyor. Allaha ısmarladık diyor helallik diliyorum. Bizler gücümüzün yettiğini yapma gayreti içerisinde olduk. Ümit ederim ki daha güzel, daha mutlu, daha gelişmiş bir Hakkâri oluruz. Bu görevi bana layık gören başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, İçişleri Bakanımıza, Bakanlar Kurulunun değerli üyelerine ve devlet büyüklerimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum…

Gideriz, nur yolu izde gideriz,

Taş bağırda, sular dizde, gideriz,

Bir gün akşam olur, biz de gideriz,

Kalır dudaklarda şarkımız bizim..."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.