Hakkari Valiliğinden Cilo'daki olaya ilişkin açıklama

Hakkari Valiliğinden Cilo'daki olaya ilişkin açıklama

Hakkari'de Cilo Dağı eteklerindeki Cennet- Cehennem Vadisi’nde(Spîxanê) buzulların üzerinde yürüyen bir grup, buzulların kırılması sonucu oluşan yarığa düştü. Kaybolan 4 kişiden 2'si kurtarılırken kayıp 2 kişi ise aranıyor.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

"Hakkari Merkez Kırıkdağ Köyü Cennet-Cehennem Yaylası, Cilo Buzulları bölgesinde, 16.07.2023 günü bölgeye gezi faaliyeti maksadıyla giden 18 kişilik kafilede bulunan dört vatandaşımızın buzulların altına düştükleri ihbarı alınması üzerine; Valiliğimiz Koordinasyonunda Jandarma Arama Kurtarma , AFAD, UMKE ekiplerimiz olay yerine intikal etmişlerdir. Olay bölgesine karadan ve havadan JAK, UMKE ve AFAD ekiplerince müdahale edilmiş ve iki vatandaşımız kurtarılarak havayolu ile Yüksekova Devlet Hastanesine tahliyesi gerçekleştirilmiş olup, hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Buz kütlesi altında ulaşılamayan iki vatandaşımız için arama kurtarma faaliyeti devam etmektedir." Denildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum