Hakkari Üniversitesi Rektörü hakkında suç duyurusunda bulundular

Hakkari Üniversitesi Rektörü hakkında suç duyurusunda bulundular

Hakkari’de faaliyet gösteren bazı sivil toplum örgütleri Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan hakkında kamuoyunu zarara uğrattığı gerekçesi ile suç duyurusunda bulundu.

HAKKARİ - Adliye önünde yasptıkları suç duyurusu ile ilgili acıkama yapan HATSO Başkanı Servet Taş, Rektör Ceylan’ın devleti 50 milyon TL zarara uğrattığını savundu.  

Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan sivil toplum örgütleri adına açıklama yapan Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkan Servet Taş,  8 yıl önce kurulan Hakkari Üniversitesi inşaatında bir arp boyu yol alınmadığını söyledi ve Rektör Ebubekir Ceylan’a yüklendi.

İki dönemdir Hakkari Üniversitesi’nin birinci etabının bitirilemediğini anlatan Taş, üniversite yönetiminin üniversiteyi 50 milyon TL zarara uğrattığını savundu.

Taş, kentteki sivil toplum örgütleri ile birlikte Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

‘Üniversiteler bir ilin sosyal ve ekonomik yapısının temel taşıdır’ diyen Taş, Hakkari Üniversitesi ile aynı dönemde kurulan Şırnak, Muş, Bitlis ve Ağrı Üniversitelerinin he birinin ortalama öğrencisi 10 bin civarında olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın 8 yılda yeni bir Türkiye inşa ettiğini savunan Taş, bu dönemde devasa havaalanları, binlerce kilometrelik otobanlar yollar, üniversiteler ve hastaneler inşa edildiğini ancak Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan’ın 4 yılda 3 tane bina inşa edemedi diye konuştu.

Üniversite Rektörü Ceylan’ın farklı bahaneler üreterek, devleti milyonlarca lira zarara uğrattığını ileri süren Taş, üniversitenin Yüksekova ilçesine taşınmak istendiğini belirtti.

26 Temmuz’da yapılacak olan rektörlük seçimlerin de değinen Taş, Hakkari Üniversitesinin mevcut Rektörü Ebubekir Ceylan’ın devleti 50 milyon TL zarara uğrattığını ileri sürüp, YÖK’e, Başbakana ve Cumhurbaşkanına Ceylan’ı rektör olarak atamaması çağrısı yaptı.

Avukat Kemal Şimşek ise üniversitenin uğratıldığı zararın tek sorumlusunun rektörlük değil, TOKİ, yüklenici firma ve diğer yetkililer olduğunu belirterek, “Üniversitenin yapım aşamasında kontrol ve denetiminde, imalatlarda yapı eksikliği sebebiyle devlet zarara uğratılmıştır. Biz bu hususta tespitler yaparak haklarında cezalandırılmaları için savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Başsavcılıkta bu konuda gerekli hassasiyeti göstererek araştırma yapacağız” dedi.

Mimar Cemal Erip de üniversite yerleşkesi ile ilgili 3 ayrı etüt çalışması yaptıklarını anlatarak, teknik hatalar nedeniyle üniversitenin yıkıldığını belirterek bu durumun soruşturulmasını istediklerini söyledi.

Üç yıl önce CHP Hakkari eski il başkanı Mehmet Baş yaptığı basın açıklaması ile söz konusu iddiaların bir kısmını gündeme getirmişti. 

1-20160722165805.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.