Hakkari Ticaret Odası'nın hizmet binası açıldı

Hakkari Ticaret Odası'nın hizmet binası açıldı

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni hizmet binası düzenlenen törenle açıldı. Açılışta konuşan Oda Başkanı Servet Taş Hakkari'nin sorunlarını dile getirdi.

ZEKİ DARA - YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Daha önce yapımına başlanıp 2013 yılında tamamlanan Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası'nın (HATSO) hizmet binası düzenlenen tören ile hizmete açıldı.

Açılışa Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik, Hakkari Valisi Yakup Canbolat, TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, Belediye Eş Başkan Vekili Ahmet Taş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Hakkari İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, HATSO Başkanı Servet Taş, başkan yardımcısı Abdurrahman Er, Meclis başkanı Nazım Demir, HATSO eski Başkanı Ahmet Şen, AKP Hakkari İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek katıldı.

Açılışın ardından HATSO konferans salonunda bir açıklama yapan başkan Servet Taş, 42 yıllık kuruluş mazisinden sonra yeni hizmet binasının açılışı için bir araya geldiklerini söyledi.

Taş, odanın temelinin bir önceki yönetim döneminde atıldığını, 2013 yılı sonunda da tamamlayarak, hizmetine sunulduğunu belirtti.

Çok köklü bir geçmişi ve tarihi olan Hakkâri’nin İran ve Irak’a komşu olduğu nu anımsatan Taş İRAN ve Hakkari’nin geçmişten bugüne ekonomik ve sosyal alanda kalkınamadığını, genç nüfusu gittikçe artan, sanayisi olmayan, ulaşım, sağlık ve eğitim alanlarında da yaralı bir kent olduğunu kaydetti.

Hakkari’nin Ninova ile Tuşba’yı birleştiren yolların geçtiği Mezopotamya’nın köklü bir kenti olduğuna işaret eden Taş “Bildiğiniz gibi 30 yıldır ülkemizde ve özellikle ilimizde yaşanan çatışma süreci bizlere sadece kan, gözyaşı ve felaket getirmiştir. Bir buçuk yıldır ülkemizde ve ilimizde yaşanan barış ve kardeşlik süreci hepimizin umudu ve geleceği oldu. Şimdi Hakkâri’miz için önümüzde çok büyük bir fırsat var. Ancak; sosyal yapısı ve ekonomisi tahrip olan ilimizde kalkınmayı ve ekonomiyi kendi dinamiklerimizle onarmak çok zor görünmektedir. Devletimizle, hükümetimizle, iş adamlarımızla, insanlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla seferber olmamız gerekiyor” dedi.

Göreve geldikleri günden beri Irak’a açılan Çukurca-Üzümlü ve Şemdinli-Derecik sınır kapılarımızın fiili olarak açılması için gayret gösterdiklerini ifade eden Taş “ Irak Bölgesel Kürt yönetiminin olumlu yaklaşımı ve hükümetimizin de kapıların açılması yönündeki olumlu çalışmaları sonuç vermiş olup, yakın zamanda Hakkâri Valiliği ve Duhok Valiliği arasında protokol imzalanması bizleri mutlu etmiştir. Bu konuda bizleri kabul eden ve üç kez görüşme imkanı sağlayan, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Hayati Yazıcı’ya buradan teşekkürlerimizi sunuyoruz. İlimizin ve bölgemizin kalkınmasında büyük bir gelişme sağlayacak olan bu sınır kapılarının faaliyete geçirilmesi bizim en büyük ekonomik şansımızdır” diye konuştu.

Hakkari’nin eğitim, sağlık, ulaşım, turizm, tarım ve hayvancılık alanlarında çözüm bekleyen sorunları olduğuna işaret eden Taş, sözlerini şu şekilde sürdürdü: Sınır kapılarımızı aktifleştirmenizi, desteklerinizi bekliyoruz. Diğer sorunlarımızı çok sık hükümetimizin saygın Bakanları ve yetkilileriyle gündeme getirir desteklerini hep talep etmekteyiz. Aslında bu güzel coğrafya ’ya ait Hakkâri’mizi anlatmak yetmez, Hakkâri’yi yaşamadan, geçmişini, dokusunu bilmeden Hakkâri anlatılamaz. Muhteşem bir coğrafya’ya sahip yeraltı ve yerüstü zenginliklerimizi, akarsularımızı, dağlarımızı, Zap nehrini, gezip görmek yaşamak gerekir. Bir taraftan yoksulluk, fakirlik, açlık, işsizlik diz boyu. Bizler bölge insanı olarak, uzun yıllar birçok sıkıntılar yaşadık. Huzurlu bir yaşama susadık. Fakat hiçbir zaman yaşama dair umutlarımızı yitirmedik. Şuan çok önemli ve zorlu bir süreçten geçmekteyiz. Geçen yıl nevroz ’da atılan barış adımı, ülkemizde yakalanan huzur ortamı ile hayat bulduk. Barış ve kardeşlik duyguları tüm insanlarımızın yüzlerine bir güneş parıltısı olarak yansımıştır. Bu güneşin hiç batmaması umuduyla sizleri yürekten selamlıyor, böyle mutlu ve birliktelik ortamının her zaman daim olmasını diliyor"

Yapılan konuşmaların ardından bakan ve beraberindekilere Hakkari yöresine ait kilim hediye edildi.

2-183.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.