Hakkari sporculardan şehir stadı için açıklama

Hakkari sporculardan şehir stadı için açıklama

Hakkari spor kulüpleri birliği şehir stadının yıkılıp farklı bir yere taşınacak olmasına tepki gösterdi. ‘Şehir stadıma dokunma’ pankartı açan sporcular yetkililere ateş püskürdü.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Hakkari’de faaliyet gösteren spor kulüpleri bir süre önce yıkılmaya başlanan şehir stadının yerine spor kompleksi yapılacağı şehir stadının ise farklı bir yere taşınacağı iddiası üzerine bugün ktilesel bir basın açıklaması düzenlediler.

Hakkari Belediyesi önünde bir araya gelen ve BDP Hakkari İl Eş Başkanı Av. Mustafa Miraz Çallı, HDP İl Eş Başkanı Rahmi Temel ile kentteki sivil toplum örgütü temsilcilerinin de destek verdiği spor kulübü yöneticileri ile sporcular ‘Şehir stadıma dokunma’ sloganı ile bir açıklama yaptılar.

Yetkililerin istifaya davet edildiği pankart ve dövizleri açan sporcular adına açıklama yapan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Hakkari İl Başkanı Mahmut Aşkan, Hakkari'de önemli bir tarihçesi olup manevi değeri çok büyük olan şehir stadının yıkılmış olmasının ve ihalesi yapılmayan bir futbol sahasının olmaması nedeniyle buraya toplandıklarını kaydetti.

Hakkari Zap Spor oyuncusu Sinan Dayan ise, Türkiye’de spor kompleksleri yapımında önemli atılımlar yapıldığı halde Hakkari'de yapım kararı alınan 3 önemli spor tesisinin kentte sevinç yerine büyük bir endişeye neden olduğunu söyledi.

Dayan, yılan hikayesine dönen bu kompleksin yapımı için çalışmalara başlandığını kaydederek, “Spor camiasından gizlenen tesislerin nerede yapılacağı anlaşılmamaktadır. Futbol sahasının, spor salonunun ve havuzun yeri tamamen tesadüfe bırakılmıştır. Bilgi almak için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne giden STK yetkililerine ve spor camiasına önde gelen temsilcileri her defasında farklı şekilde bilgilendirilmişlerdir. Spor salonu ve yüzme havuzunun şuan mevcut futbol sahası yerine yapılacağı belirtilirken, futbol sahasının yeri konusunda her defasında ayrı ve farklı şeyler söylenmiştir. Merzan Mahallesi'nde bulunan ve hali hazırda SGK malı olan arsa uzmanı kişiler ve STK yetkilileri ile ölçülmüş ve oraya stadın sığmayacağı anlaşılmıştır” dedi.

Futbol sahasının mevcut yerinde kalmasını istediklerini belirten Dayan, “Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün malı olmayan bir arsa üzerine futbol sahasının nasıl yapılacağı merak konusudur. Bu gelişmeler yaşanırken Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri spor camiasını birbirine düşürmeye çalışmış, sanki futbol camiası diğer spor branşlarının karşısındaymış gibi bir izlenim yaratmaya çalışmışlardır. Oysa göremedikleri nokta tüm spor camiasını birlik içerisinde uzlaşmacı bir yaklaşımla hareket ettiği ve amacın bağcıyı dövmek değil üzüm yemek olduğudur" şeklinde konuştu. 

Grup açıklamanın ardından sessiz bir şekilde dağıldı. 

1-271.jpg

2-169.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum