Hakkari semaları sisle kapandı

Hakkari semaları sisle kapandı

Soğuk ve yağışlı havanın ardından Hakkari kent merkezinde yoğun bir sis yaşanırken, güneşli anların yaşandığı Şüvekür Tepesi’nden Hakkari’ye bakıldığında ise Hakkari bir sis tarlasını andırıyordu.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Son dönemlerde yoğun kar yağışı ve soğuk havaların etkili olduğu Hakkari’de yağışın sona ermesiyle birlikte yoğun bir sis ve dondurucu soğuklar görülmeye başladı.

haberinfotograflari.gif

Hafta sonunu kent merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunan Mergabütan Kayak Merkezinde geçirerek değerlendirmek isteyen Hakkarililer kayak merkezine çıkmak için geçtikleri Şüvekür Tepesi’nde gördükleri manzara karşısında büyük bir şaşkınlık yaşadılar.

Kent merkezinde görüş mesafesi 10 metreyi bile bulamazken, 2 bin 800 rakımlı Şüvekür Tepesi’nde güneşli bir hava ile kaşılaşan yurttaşlar, kentin üzerini kaplayan bulut tabakasını bulunmaz bir doğa harikasına benzeterek burada fotoğraf çektirdiler.

Manzarayı fotoğraflamak için Şüvekür Tepesi'ne çıkan Hakkarili Doğa fotoğrafçısı Hacı Tansu, Hakkari’nin doğasının çok farklı olduğunu belirterek Hakkari'nin bu güzelliklerini fotoğraflamak istediğini söyledi.

Hakkari kent merkezi sisliyken, kentin Şüvekür Tepesi'nde böyle güzel bir doğa görseliyle karşılaştıklarını kaydeden Tansu, karşıda bulunan Sümbül ve Mere Dağlarının ortasında Hakkari kent merkezinin üzerinde bir bulut deryası olduğunu bununda inanılmaz bir görüntü oluşturduğunu ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.