Hakkari KESK'ten bütçe açıklaması

Hakkari KESK'ten bütçe açıklaması

KESK Hakkari Şubeler Platformu, hükümetin; işsizlik, yoksulluk, savaş, baskı ve şiddet ortamını fırsata çevrildiği bu süreçte emekçilerin ve barış severlerin hedef tahtasına oturtulduğunu açıkladı.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Türkiye Büyük millet Meclisi’nde devam eden bütçe görüşmelerine ilişkin sendika binasında açıklama yapan KESK dönem Sözcüsü Musa Bor, emekçilerin, yoksullaştırılmış halkın geleceğinin karartıldığını belirterek, hükümetin; işsizlik, yoksulluk, savaş, baskı ve şiddet ortamını fırsata çevrildiği kaydetti. 

Bor, asgari ücretlisinden, atık kâğıt işçisine, taşeron çalışanından kamu emekçisine, kadınlardan kalemini satmayan gazetecisine; barış için imza veren akademisyeninden, Mili Eğitim Bakanına göre atanmadığı için değil, ilgi çekmek için intihar eden öğretmenlere, “çocuklar ölmesin maça gelsin” diyen futbol kulübünden ormanının doğasının altın maden şirketi tarafından yağmalanmasına karşı direnen Artvin Cerattepe halkına kadar her kesimin bu saldırı dalgasından nasibini aldığını belirterek, bu saldırıların halkın kazanmış haklarının elinden alınmaya dönük olduğunu söyledi.

Ülkenin her geçen gün içeride ve dışarıda savaşa sürüklendiğini bir ortamda bütçe görüşmelerinin yürütüldüğünü anlatan Bor, “2016 bütçesinin toplumun en geniş kesimini oluşturan, mal ve hizmet üreten emekçi sınıfların ihtiyaçları için değil, bir avuç işverenin, patronun, rantiyecinin çıkarları için kullanılacağı tüm açıklığı ile ortadadır. Başka bir deyişle ülke kaynakları toplumun %99’unu oluşturanların değil, %1’ini oluşturanların ihtiyaçları için seferber ediliyor.” dedi.

570 Milyar TL olan bütçenin 460 Milyar TL’sinin halktan alınan vergilerden karşılandığını kaydeden Bor, bütçenin tüm yükünün halkın ve emekçilerin sırtına yıkıldığını emekçiler olarak bunu kabul etmeyeceklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.