Hakkari KESK’ten '1 Eylül açıklaması'

Hakkari KESK’ten '1 Eylül açıklaması'

Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Hakkari Şubeler Platformu 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle açıklama yaptı. KESK açıklamasında halkın gündeminin barış olduğu mesajı verildi.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Bugün 1 Eylül dünya Barış Günü. Hakkari’de kamu emekçileri 1 Eylül’ü basın açıklaması ile kutladılar.

KESK Hakkari Şubeler Platformu 1 Eylül Dünya Barış günü nedeniyle sendika binasında bir basın açıklaması düzenledi.

KESK adına hazırlanan açıklamayı okuyan sendika yöneticisi Cemal Balıkesir, Türkiye içinde ve dışında çatışmaların arttığı ve barış talebinin öne çıktığı bir dönemde 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutladıklarını söyledi.

Balıkesir, şiddet ve baskı politikalarında ısrar edenlerin, “yurtta barış, dünyada barış” için mücadele etmek yerine, “içerde savaş, dışarıda savaş” politikaları nedeniyle gencecik bedenlerin yaşamına mal olduğunu belirtti ve ekledi: “Türkiye’de yaşayan herkesin barış talepleri dikkate alınmalı, savaş politikalarından derhal vazgeçilmelidir”

KESK olarak il ilçe tartışmaları üzerinden yaratılan suni gündemlere karşı olduklarını kaydeden Balıkesir şu mesajları verdi: “KESK olarak Yüksekova ve Cizre’nin il olmasına karşı olmadığımız gibi, Hakkari ve Şırnak’ın ilçe olmasını da kabul etmeyeceğiz.

Halkımızın gündemi il ilçe merkezinin değiştirilmesi değildir. Halkımızın gündemi;

Savaşın biran önce son bulması, Barışın ve ortak yaşamın zemininin oluşturulması,

Yakılan ve yıkılan il ilçe merkezlerinin biran önce inşa edilmesidir. Silahların ve savaşın konuştuğu yerde ne barış, ne demokrasi, ne de özgürlükten söz edilebilir. KESK olarak, savaşa ve ölümlere karşı herkesi demokrasi ve barış için ortak mücadeleye çağırıyor, Türkiye ve dünya halklarının 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutluyoruz.”

s1-085.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.