Hakkari ‘KCK’ davasında 14 sanığa ceza yağdı

Hakkari ‘KCK’ davasında 14 sanığa ceza yağdı

KCK Hakkari davasının ikinci dalgasında yargılanan 14 kişiye 8 yıl 1 ay 15’er gün ile 6 yıl 3’er ay ceza verildi. 8 kişinin beraat ettiği davada 2 kişinin dosyası da ayrıldı.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - 25 Nisan 2011 tarihinde yapılan ve aralarında dönemin Hakkari Belediye Başkan Yardımcıları ile belediye meclis üyeleri ve BDP il yöneticilerinin bulunduğu ‘KCK’ operasyonun 2. Dalgasında yargılanan 25 kişinin karar duruşması bugün görüldü..

Hakkari 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına sanıkların avukatları katıldı.

Yapılan savunmaların ardından mahkeme heyeti, dönemin belediye meclis üyeleri ve siyasetçiler arasında yer alan; Hatice Demir, Zeynep Besi Dara, Melek Atan, Mehtap Daştan Demirer, Abdullah Kılınç, Mehmet Yürür, Fadıl Korkmaz, Orhan Koparan, İsmail Keskin, İsmail Tenik, Selim Engin, Fahri Kurt, Kenan Kaya ve Faruk Aksaç hakkında 6 yıl 3 ay ile 8 yıl 1 ay 15 gün arasında ceza verdi.

Tutuklu olan Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Nurullah Çiftçi, dönemin il genel meclis üyesi Selahattin Kurt ve Özçelik Yıldız ile Ekrem İdem, Kadir Şahin ve Şükrü Karaduman hakkında ise beraat kararı verildi.

Dönemin İl Genel Meclis Üyesi Ferzende Yılmaz ile HDP Hakkari Eski İl Eş Başkanı Rahmi Temel duruşmalara katılmadıkları için dosyaları ana dosyadan ayrıldı.

Yargılama devam ederken DBP Hakkari İl Yöneticisi Maruf Engin vefat ettiği için hakkındaki dava düşürülmüş, aynı dosyadan yargılanan dönemin Belediye Meclis üyesi Remzi İhtiyatoğlu ile Pehlivan Mahalle Muhtarı İsa Saklı’nın dosyaları daha önce dosyadan ayrılarak haklarında beraat kararı verilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.