'Hakkari İl Kalsın Platformu', Ankara'da Erdoğan'a seslendi

'Hakkari İl Kalsın Platformu', Ankara'da Erdoğan'a seslendi

“Hakkâri İl kalsın Platformu” Sözcüsü Zeki Noyan Hakkari’nin ilçe yapılmasının gelenek, görenek ve kültürümüne büyük bir darbe olacağınız belirterek, “Ayrıca büyük bir göçe neden olacak, onbinlerce insan mağdur olacaktı” dedi.

ANKARA - “Hakkari İl Kalsın” platform üyeleri, TBMM yerleşkesi Dikmen kapısında bir araya gelerek bir basın açıklaması yaptı. Platform sözcüsü Zeki Noyan bu kararın Hakkari halkını derinden üzdüğünü ve kadim bir kent olan Hakkari’nin kazanılmış hakkının iade edilmesi gerektiğini söyledi.

Hakkari’nin il mevzusunun siyasi hesaplaşmalara kurban edilmemesi gerektiğini belirtan Noyan, “Hakkari halkının siyasi hesaplaşmalara alet edilmesi demokratik ve hukuksal devlet yapısıyla bağdaşmamaktadır. Hükümetin güvenlik gerekçesi bahanelerini ön plana alarak bu kararı alması Hakkari halkının sorunu değildir. Vatanın tümünde güvenliğin sağlaması Devletin ve hükümetin temel görevidir. Güvenliği sağlayamayan bir devletin ve hükümetin bunun bedelini halka ödetmesi kabul edilemez.” dedi.

'CUMHURBAŞKANIMIZ HAKKARİMİ'Zİ ÖVMÜŞTÜR'

Noyan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2011 yılında Hakkâri de Başbakan olarak yaptığı konuşmada Hakkari’yi övdüğüne dikkat çekerek şöyle konuştu.

‘’O dönem Başbakan olan sayın Cumhurbaşkanımız Hakkarililere hitap ederken, ‘Serhat şehri, medeniyet şehri, alimler şehri, seyitler şehri Hakkari’yi, Hakkarili kardeşlerimi selamlıyorum. Hakkarili Ebul Berakat Hazretleri ne güzel söylemiş; “Muhabbetin esası üç şeydedir; vefa, edep, mürüvvet.” Bizim aramızda birbirimize karşı vefa var, bizim aramızda birbirimize karşı hamdolsun edep var, bizim aramızda birbirimize karşı mürüvvet var, kavuşma var, biz birbirimize muhabbetle bağlıyız. Allah muhabbetimizi daima artırsın.’ demiştir. Bizde bugün Hakkâri halkı olarak diyoruz ki lütfen bizlerin samimi duygularına kulak verin, hesap içinde olmadan Hakkari halkına kucak açmanızı bekliyoruz.”

'MİLLİ İRADE HERŞEYİN ÜSTÜNDEDİR'

Zeki Noyan, mili iradenin her şeyin üstünde olduğunu sürekli gündeme getiren Erdoğan'ın, karar süreçlerinde cumhurun sesini duyması gerektiğini söyledi. Noyan, “Bunu demokrasimiz adına en temel hak olarak görmekteyiz. Hakkâri’deki insanı merkeze almayan, Hakkâri halkının derdine çare üretmek yerine dert katan, ekonomik yapıyı çökerten bu yasayı kabul etmiyoruz.” diye konuştu.

Noyan, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

"Hakkâri halkı olarak diyoruz ki; bugün de medeniyet şehri olan ve gurur duyduğumuz ecdadımızın diyarı olan kadirşinas Hakkarimize ve onun kadim mirasına sahip çıkması noktasında samimiyetinizi ve muhabbetinizi görmek istiyoruz. Hakkâri halkı olarak diyoruz ki; Milletin temsilcilerinin milletin yanında yer alarak bu kararlarını geri çekmelerini ve kardeşlik hukukunun gereği olarak adaletle hareket edeceğinize inanmaktayız. Hakkâri halkı olarak diyoruz ki; Bugün Hakkari’nin çehresini değiştirmek için Yüksekova’nın il yapılmasını destekliyoruz fakat bunun karşılığında Hakkari kaldırmak olmamalı diyoruz.

Hakkâri halkı olarak diyoruz ki; Hakkari iline benzer diğer illere karşı tanıdığınız hakları bize de tanıyın. Kazanılmış hakkımızı gasp etmeyin ve kul hakkı vebalinin altına girmeyin.

Bugün Vatanın misakı milli sınırlarını çizen Hakkari'yi kurtuluş mücadelesinde canı ve kanıyla savunup düşmanlardan temizleyen bir soyun evlatları olarak, bir lütuf değil hakkedilerek alınmış haklarımızın sonucu olarak Hakkari bu vatanın ili olmayı sonuna kadar hak etmektedir.

Hakkari halkı olarak milletin tek temsil yeri olan TBMM ve milletin temsilcilerine olan güvenimizin ve desteğimizin gereği olarak; Genel Kurulda hür iradelerini göstererek millete rağmen alınmış bir kararı kabul etmeyeceklerine olan inancımızı korumakla birlikte, Hakkari halkı olarak bu kararı kabul edemeyeceğimizi ve önümüzdeki süreçte tüm demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı belirtmek isteriz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.