'Hakkari İl Kalsın Komisyonu'ndan açıklama

'Hakkari İl Kalsın Komisyonu'ndan açıklama

Hakkari İl Kalsın Komisyonu adına bir açıklama yapan Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanı Servet Taş, çıkan asılsız haberlere tepki göstererek, "Hakkari ve Şırnak il kalacak" dedi.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - HATSO’da düzenlenen basın açıklamasına, Hakkari’nin kanat önderleri, iş adamları, esnaflar ve STK temsilcileri katıldı.

Hakkari İl Kalsın Komisyonu tarafından hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan Taş, Hakkari ve Şırnak’ın il statüsünden çıkarılmasına yönelik kanun maddelerinin 19 Ağustos tarihinde AKP grubunun önergesi ve muhalefet partilerinin desteği ile Meclisten geri çekildiğini söyledi.

Bu kararın Hakkari ve Şırnak halkını memnun ettiğini anlatan Taş, dört partinin bu konuda birlikte hareket etmesi toplumsal barış açısından anlamlıdır dedi.

Son günlerde bir gazete haberi üzerine geri çekilen kanun maddelerinin KHK ile yeniden gündeme getirileceğine yönelik basında ve kamuoyunda başlayan tartışmalara değinen Taş,

“Hakkari ve Şırnak halkı yüce meclisin aldığı karardan sonra bu tür tartışmaların ortaya atılmasının doğru olmadığına inanmaktadır. Bu haberlere de inanmıyoruz. Bu tartışmaların son bulmasını istiyoruz. Artık işimize gücümüze dönmek istiyoruz. Hakkari ve Şırnak’ın il statüsünden çıkarılmasına yönelik kararın KHK olarak düzenlemesi anayasal açıdan sorunlu olup, böyle bir düzenlemenin hayata geçirilmesi telafisi zor sonuçlar ortaya çıkaracak, Şırnak ve Hakkari halkında kırılganlık yaratacak ve halkımızı küstürecektir. Devlet adabı ve ciddiyetine yakışmayan böyle bir düzenleme, insanlarımızın yeniden göç etmesine, sosyal ve ekonomik travmalara neden olacaktır. Bu nedenle, Biz Hakkari ve Şırnak Halkı için bu tartışmalar, söz konusu yasa maddelerinin geri çekildiği 19.08.2016 tarihinde son bulmuştur” şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından 'Hakkari İl Kalsın Komisyonu' siyasi partilerin Hakkari il başkanlarını ziyaret ederek Hakkari için destek istedi. 

m1-028.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum