Hakkari İl Genel Meclisi'nden Sibel Çapraz için çağrı

Hakkari İl Genel Meclisi'nden Sibel Çapraz için çağrı

Hakkari il meclisi 'canlı kalkan' olmak isterken polislerce vurulan ve tedavisi devam ederken ceza evine gönderilen Sibel Çapraz ile ilgili yaptığı açıklamada Çapraz için özgürlük istedi.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Yüksekova'da 2015 yılının Kasım ayında kobra tipi zırhlı araçtan açılan ateş sonucu ağır yaralanan ve tedavisi tamamlanmadan 'örgüt üyeliği' iddiasıyla tutuklanarak cezaevine konulan İl Genel Meclisi Üyesi Sibel Çapraz için Hakkari İl Genel Meclisi tarafından bir açıklama yapıldı. 

Çapraz’ın tedavisi devam ederken cezaevine gönderilmesinin ardından ilk meclis toplantısı yapan Hakkari İl Genel Meclisi Başkanı Lokman Özdemir, İl Meclisi Üyesi Sibel Çapraz'ın sağlık koşullarına dikkat çekerek, Çapraz ve tüm hasta tutsaklar için özgürlük çağrısı yaptı.

‘Cezaevinde tek başına ihtiyaçlarını giderecek durumda değil’ dediği Çapraz'ın derhal serbest bırakılmasını isteyen Özdemir, Türkiye halklarının 40 yıldır yaşanan savaştan dolayı acı çektiğini belirterek, Kürt sorununun savaş ve çatışma yöntemleriyle değil, demokratik yöntemlerle çözülebileceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum