Hakkari esnafı üvey evlat muamelesi görüyor

Hakkari esnafı üvey evlat muamelesi görüyor

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nazım Demir, yıllardır, dışa bağımlı bir ekonomi ile ayakta duran Hakkari esnafının üvey evlat muamelesi gördüğünü söyledi.

ZEKİ DARA - YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası’na Hakkari’deki gıda sektörü adına seçime girip şuan HATSO Meclis Başkanlığı görevini yapan Nazım Demir, temsilcisi olarak seçildiği gıda sektörünün yaşadığı sıkıntılara ilişkin açıklama yaptı.

Demir, Hakkari’nin yıllardır, dışa bağımlı bir ekonomisiyle ayakta durduğunu, sanayisi olmayan kentin küçük ölçekli firmalarının perakende ticareti ve kamu ihaleleri taahhüt işleriyle kendi yağında kavrulduğunu ifade etti.

Hakkari’deki firmaların, özellikle gıda ürünleri ana bayiliklerinde dışa bağımlı olduğunu ifade eden Demir, “İlimizdeki firmaların batıdaki gıda ürünleri fabrikalarıyla ana bayilik talepleri dikkate alınmamaktadır. Firmalarımız üçüncü elden ürünleri temin etmek zorunda kalarak, gerek taahhüt işlerinde gerekse perakende satışlarda maliyetlerin üzerinde ürün teminini, il dışındaki ana bayii olan firmalar sağlamaktadır. Nüfusu 300 bine yaklaşan Hakkari, üvey evlat olarak mı görülmektedir” diye konuştu. 

Gıda sektöründe faaliyet gösteren Hakkârili firmaların ana bayilerin taşeronluğunu yaptığını belirten Demir, dışarıda bulunan ana bayii firmalarına para kazandırmaktan kamburlarının çıktığını söyledi.

Hakkari’de işsizliğe bağlı göçler yaşandığına dikkat çeken Demir, ticaret hacmi düşük, istihdam alanı olmayan kentte büyük gıda firmalarının ana bayilik taleplerini olumlu kabul etmeyi, Hakkari’ye üvey evlat muamelesi yapan büyük firmaların bu soruna çözüm bulmalarını istedi.
‘Ana bayilik bizlere çok görülmemeli’ diyen Demir, şunları söyledi: “Firmalarımız da ana bayilikler alınca ilimizdeki işsiz olan genç insanlarımızın istihdamına, ilin ekonomisine ve firmalarımızın da ayakta durarak, tüketiciye düşük maliyette, ucuz ve tek elden ürün satışını da sağlamış olacaktır. Birçok faydayı beraberinde getirecek olan ana bayilik hususunun ilgililer nezdinde de gündeme getirilerek, çalışmalarımız sonuç verinceye kadar devam edecektir.”

1-313.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum