Hakkari Eğitim-Sen şubesinden velilere seçmeli ders çağrısı

Hakkari Eğitim-Sen şubesinden velilere seçmeli ders çağrısı

Eğitim-Sen Hakkari Şubesi ''Ders seçme hakkını başkalarının kullanmasına izin vermeyelim'' açıklamasında bulundu.

Eğitim-Sen Hakkari Şubesi tarafından seçmeli derslerle ilgili açıklama yapıldı. 

Velilere seçmeli dersler hakkında çağrıda bulunan Eğitim-Sen Hakkari Şubesi'nin açıklaması şöyle:

''Yakın zamanda Yüksekova'da gençler arasında çıkan tartışmaya ailelerinde dahil olması sonucunda büyüyen ve dört kişinin yaralandığı kavga gençlerimizin feodal anlayışlara alet edilmeye çalışıldığının, ayrıca Elazığ'da okuyan tıp öğrencisi Enes Kara'nın cemaat yurdunda yaşadığı baskılar sonucunda intihar etmesi ailelerin de ihmali ile çocuklarımızın gerici, yobaz cemaat ve tarikatların pençesine düşürüldüğünün en açık göstergesidir. Her iki olaydan da duyduğumuz üzüntüyü ifade etmek istiyoruz. Çocuklarımızın geleceğinin her iki örnekte de olduğu gibi karartıldığı, Sorumluluk sahibi ebeveynlerin ve yetkililerin gereğini yapmadığı görülmektedir. Milli eğitim Bakanlığı'nın ve iktidarın eğitimi vakıf dernek ve cemaatlere peşkeş çekmesi bu tür sonuçların ortaya çıkmasında etkili olmaktadır. Tamda bugünlerde gündemde olan seçmeli derslerin belirlenme sürecinin öneminin bu yaşanan iki olay ile çok yakından ilgili olduğunu belirterek şu çağrıyı yapıyoruz!

Eğitimsen olarak seçmeli derslerin öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre akademik, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sunacak şekilde öğrenci ve velilerinin tercihleri doğrultusunda belirlenmesi gerektiğini savunuyoruz. Hiçbir yönlendirme ve siyasi eğilimin ihtiyaçlarına göre bu derslerin belirlenmemesi gerektiğini yönetmelikler açık bir şekilde ifade etmesine rağmen aksi davranan yöneticiler açık bir şekilde yönetmeliğe aykırı davranmaktadır. Eğitimsen olarak biz öğrencilerimizin gelişimi ve geleceğini ilgilendiren bu seçimlerde yönlendirici ve belirli siyasi eğilimlere göre hareket eden demokratik olmayan gerici anlayışlara karşı olduğumuzu belirtiyoruz.

“Milli eğitim bakanlığının 03-21 Ocak 2022 tarihleri arasında bakanlığa bağlı seçmeli ders belirleme tercihlerinin yapılacağını açıklamasından sonra tekrardan gündeme gelen seçmeli dersleri öğrenciler yerine okul yöneticilerinin seçmesi ya da mili eğitim müdürlüğünde ilgili şube müdürlerinin öğrencilerin seçeceği dersler ile ilgili okul yöneticilerini bazı dersleri seçtirmeleri konusunda baskı kurulmasını kabul etmiyoruz ve bunun takipçisi olacağımızı belirtiyoruz.

Bu konu ile ilgili velilere ve öğrencilerimize çağrımız, Ders seçme hakkını başkalarının kullanmasına izin vermeyelim. Demokratik, laik, anadilde ve bilimsel eğitimden yana taraf olalım. Zorunlu Seçmeli Ders değil, adı üzerinde seçmeli ders. Lütfen biz seçelim. Unutmayalım, seçmeli dersleri öğrenciler seçer, yöneticiler değil. Ayrıca seçmeli dersler sisteme işlerken öğrenci ve velilerinin beyan ettiği derslerin sisteme işlenmesi gerektiğini ifade ederek velilerimizin bu konuda öğrencilerin tercihlerinin takipçisi olmaya davet ediyoruz.''

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum