Hakkari DBP il binasına baskın!

Hakkari DBP il binasına baskın!

Kayyum kararına karşı açlık grevinin başlatıldığı DBP Hakkari il binasına yapılan baskında aralarında belediye eş başkan vekilleri Fatma Yıldız ve Şaban Alkan'ın da bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Aralarında Hakkari Belediyesi'nin de bulunduğu 28 belediyeye KHK kapsamında kayyum atanmasının yanıkları devam ederken, Hakkari'de kayyuma karşı başlatılan açlık grevinin yapıldığı DBP Hakkari il binasına polis tarafından baskın yapıldı.

Açlık grevinin yapıldığı DBP il binası .ok sayıda zırhlı araç ile abluka altına alınırken, özel harekat polisleri parti binasında bulunan DBP ve HDP il yöneticilerinin aralarında bulunduğu 27 açlık grevi eylemcisini gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar arasında yerlerine kayyum atanan Hakkari Belediyesi eş başkanvekillileri Fatma Yıldız ve Şaban Alkan da yer alıyor. 

Baskına tepki gösteren çok sayıda genç de gözaltına alınırken, HDP Hakkari Milletvejkili nihgat Akdoğan'da baskın yapılan DBP il binasına geldi. 

DBP il binası önündeki polis ablukası devam ederkren, polis partide arama yapıyor.

ee-004.jpg

2-858.jpg

b1-041.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.