Hakkâri-Çukurca kara yolu 9 ay sonra geçici olarak ulaşıma açıldı

Hakkâri-Çukurca kara yolu 9 ay sonra geçici olarak ulaşıma açıldı

Hakkâri-Çukurca kara yolunda bulunan Şine Köprüsü, 9 ay aradan sonra geçici olarak ulaşıma açıldı.

Hakkâri-Çukurca kara yolunun 45. kilometresinde bulunan ve 11 köy ile 30 mezranın ulaşımını sağlayan Şine Köprüsü, güvenlik gerekçesiyle yaklaşık 9 ay önce ulaşıma kapatılmıştı. Maden şirketlerinin Hakkari Valiliği'ne başvurusu üzerine Şine Köprüsü geçici olarak açıldı. Bunun üzerine madenciler 9 ay boyunca biriktirdikleri madeni kamyonlara yükleyerek Depin mevkisindeki boş bir araziye taşıdı. 11 köy ile 30 mezranın ulaşımını sağlayan köprünün maden sevkiyatının ardından tekrar kapatılacağı iddiası maden işçileri ile köy sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Marunis vadisinde bulunan bir madende 3 yıldır kamyon şoförlüğü yapan Uğur Kaya, 9 aydır çalıştıkları maden yolunun güvenlik gerekçesiyle kapatıldığını söyledi. Kaya, maden ocaklarında yüzlerce kişinin çalıştığını belirterek "evlerine aş götürüyorlar. Bizim dışımızda onlarca köy var. Bu köylerde bu yola bağlı. Bütün kış alternatif yolları kullandılar” dedi.

Yolun bir haftalığına açıldığını belirten Kaya, “Bir hafta gibi kısa sürede bu madeni buradan taşımamız mümkün değil. Bir hafta sonra bu yol tekrar kapatılacak. Biz maden ocağı çalışanları batıya gidip çalışmak zorunda kalacağız. Bu köylerde hayvancılıkla uğraşan ve huzuru köylerinde bulanlar ne yapacak? Bu yolun kimseye bir zararı yok” diye konuştu. 

Çevlik köyü sakinlerinden Kasım Temel ise, Şine Köprüsünün yetkililer tarafından kapatıldığını ve aylardır erzaklarını kara yolundan köye kadar sırtlarında taşıdıklarını söyledi. Yolun madenciler için kısa süreliğine açıldığını anlatan Kaya, sözlerini şöyle tamamladı: "11 köy yolu buradan geçiyor. Niçin bize böyle yapıyorlar. Günlerce aç kaldık. Erzağımızı sırtımızda taşıdık. Yetkililerden tek isteğimiz Allah rızası için yolumuzun tekrar kapatılmamasıdır.”  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.