Hakkari Belediyesi'nde Toplu Sözleşme imzalandı

Hakkari Belediyesi'nde Toplu Sözleşme imzalandı

Hakkari Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında 91 kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Hakkari Belediyesi'nde, Belediye İş Sendikası'na bağlı çalışan toplam 91 kadrolu işçiyi kapsayan 2 yıllık sözleşmenin imza törenine Hakkari Belediyesi eş başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi ile Belediye İş Sendikası Van Şube Başkanı Emin Yeşilova ve Hakkari İş Yeri temsilcileri katıldı.

Sözleme öncesi kısa bir açıklama yapan Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Emin Yeşilova, yaptıkları sözleşmenin bütün işçilere moral ve motivasyon oluşturacağına inandıklarını belirterek, önümüzdeki dönemde tüm arkadaşlarımızla birlikte eş başkanlara çalışmaları sırasında her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Hakkari Belediyesi eş başkanı Dilek Hatipoğlu ise, daha iyi bir sözleşme yapılmasını istediklerini, fakat Hakkari Belediyesi bütçesinin buna müsait olmadığını ifade ederek, "İşçi arkadaşlarımızın emeklerinin hakkı kutsaldır ve bu hiçbir ücretle ödenemez. İnşallah önümüzdeki yıllarda çok daha iyi bir sözleşme yaparız. Tüm arkadaşlara hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Eş başkan Nurullah Çiftçi de, kendilerini çok yoğun bir çalışma programı beklediğini ifade ederek, tüm işçilerin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada daha büyük bir fedakarlık ve sorumluluk bilinci ile çalışmasını beklediklerini kaydetti.

Belediye ile Belediye İş Sendikası arasında 91 kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesinde ise, şu maddeler yer alıyor: "1 Mayıs 2014 ile 30 Nisan 2016 dönemini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi'ne göre işçilere birinci yıl için yüzde 3, ikinci yıl içinse yüzde 8 zam yapıldı. Taban ücret 87 lira olarak belirlenirken, son dönemlerdeki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü ücretli izinli tatil olması, ayrıca aile içi şiddet tespit edildiği takdirde, şiddet uygulayan işçinin maaşının yarısı şiddete maruz kalan eşine ödenecektir. Yine kadın potansiyeli engelleyen her türlü tutum ve davranış, fiziksel, ekonomik, şiddet, taciz, tecavüz, dayak, hakaret, çok eşlilik ve benzeri tutumlar sergileyenlere önce ihtar, sonrada 1-2 yevmiye kesimi ve işten çıkış gibi disiplin cezaları yer alıyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.