Hakkari 9 ayda 3 bin 798'i yabancı 78 bin 387 turisti ağırladı

Hakkari 9 ayda 3 bin 798'i yabancı 78 bin 387 turisti ağırladı

Hakkari, Cilo buzulları, Sat gölleri, şelaleleri, kayak tesisi, yüksek rakımlı dağlarıyla doğaseverlerin ilgisini çekiyor.

Geçen yılın 9 aylık döneminde 974'ü yabancı 73 bin 375 turistin ziyaret ettiği Hakkari'ye bu yılın aynı döneminde 3 bin 798'i yabancı 78 bin 387 turist geldi.

Tur şirketleri aracılığıyla kafileler halinde ya da kendi imkanlarıyla gelen turistler, yüksek rakımlı dağlara tırmanış yapıyor, yaylalarda doğayla iç içe zaman geçiriyor.

"Turist sayısı sürekli artıyor"

Vali İdris Akbıyık, kentin geleceğini kar, kış ve doğa turizminde gördüklerini söyledi.

Kentteki doğal güzelliklerin, doğaseverlerin ilgisini çektiğini belirten Akbıyık, şöyle konuştu:

"Kışın kayak merkezimiz ziyaretçilerden ilgi görüyor. Festivaller, etkinlikler düzenliyoruz. Şemdinli'de Seyyit Taha-i Hakkari Hazretleri'nin türbesi var. İnanç turizmi anlamında burası çok önemli. Turizm potansiyelimizi kullanmak için devletimizin tüm imkanlarını kullanıyoruz. Meydan Medresesi'nin, Melik Esat ve Çukurca'da Emir Şaban camilerinin restorasyonunu yaptık. Taş evleri aynı şekilde restore ettik. Hakkari turizm potansiyeli yüksek bir şehir ve önümüzdeki süreçte daha da gelişecek. Hakkari'ye geçtiğimiz yıl 100 binin üzerinde turist geldi. Türkiye'nin farklı illerinden ve yurt dışından turistler ilgi gösteriyor. Turist sayısı sürekli artıyor."

Arkadaşlarıyla Hakkari'ye gelen İngiliz Benjamin Honey de kenti beğendiğini, çok güzel bir doğasının olduğunu belirterek, "Buranın dağlarında kamp yapmak istiyorum. Umarım bunu gerçekleştiririm. Buranın halkı çok iyi. Otobüsle geldim. Genelde otostop yaparak geziyoruz." dedi.

aa-29314155-3.jpg

aa-29314155-6.jpg

aa-29314155-10.jpg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.