Haiti'yi vuran Matthew Kasırgası ABD'ye ilerliyor

Haiti'yi vuran Matthew Kasırgası ABD'ye ilerliyor

Karayipleri etkileyen son 10 yılın en kuvvetli kasırgası Matthew, Haiti'de büyük çaplı maddi zarara ve ülkenin büyük bölümüyle iletişimin kesilmesine neden oldu.

Dünyanın en fakir ülkelerinden olan Haiti'de ise binlerce kişi evsiz kaldı, en az 10 kişi hayatını kaybetti. Kasırga nedeniyle, Haiti'de Pazar günü yapılması planlanan başkanlık seçimleri de ertelendi.

Fırtınanın hızı zaman zaman saatte 230 kilometreye ulaştı. Ancak yetkililer hasarın gerçek boyutunun kasırganın bölgeyi tamamen terk etmesinin ardından anlaşılacağı uyarısında bulundu.

BBC'nin bölgedeki muhabiri Tony Brown, ada ülkesinin güneybatısının kasırgadan en çok etkilenen bölge olduğunu belirtiyor. Çevrede halka yardım etmek üzere polis ya da asker görmekte zorlandığını söyleyen Brown, yardım ekiplerinin de zarar gören bölgelere ulaşmakta güçlük yaşadığını bildiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.