Haber takibi yapan muhabire 'örgüt üyeliği'nden dava

Haber takibi yapan muhabire 'örgüt üyeliği'nden dava

HDK İl Gençlik Koordinasyonu'nun düzenlediği eylemi takip eden DİHA muhabiri Elif Çetiner hakkında "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla dava açıldı.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İl Gençlik Koordinasyonu'nun, 1 Şubat'ta İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nde düzenlediği eylemin haberini takip eden DİHA muhabiri Elif Çetiner, HDK'li gençlerle birlikte gözaltına alındıktan sonra ifade işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, muhabirimiz hakkında iddianamesini hazırladı.

Video çekmesi 'örgüt üyeliği' 

İddianamede, "Sur'un Cizre'nin kanı üzerinizde kaybedeceksiniz" yazılı pankartı taşıyan HDK İl Gençlik Koordinasyon üyesi Sunay Yavuz, Yağmur Emekdar, Zeynep Öztürk, Dilan Yılmaz ve Şeyma Ustaoğlu "Örgüt üyesi olmak", "Örgüt propagandası yapmak" ve "Gösteri ve toplantı kanuna muhalefet" suçlanırken, haber takibi sırasında eylemi görüntüleyen muhabirimiz Elif Çetiner hakkında ise "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla suçlandı. 

İddianamede, "Elif Çetiner'in elinde bulanan kamera ile bu üç şahsı görüntülerine almaya çalıştığı görüldü" denilirken, Çetiner için, "Şüpheli Elif Çetiner'in her ne kadar bu gösterici gurubun eylemini haber yapmak amacıyla olay yerinde olduğu iddia edilmiş ise de bu şahsında söz konusu eylemin içerisinde yer aldığı, ayrıca şüphelilerden Şeyma Ustaoğlu ile Zeynep Öztürk'ün, diğer şüpheliler tarafından düzenlenen bu eyleme destek verdikleri, bu amaçla polisle de tartışmaya girdiği görüldü" ifadelerine yer verildi.

Toplam 6 kişi hakkında dava açılması talebiyle hazırlanan iddianame İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İlk duruşma, 12 Mayıs'ta İstanbul Adliyesi'nde görülecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.