Haber Nöbeti’ne Günter Wallraff Eleştirel Gazetecilik Ödülü

Haber Nöbeti’ne Günter Wallraff Eleştirel Gazetecilik Ödülü

Haber Nöbeti, Günter Wallraff Eleştirel Gazetecilik Ödülü’ne layık görüldü.

Haber Nöbeti, Almanya'da ana akım medyanın görmediği haberlere dikkat çekmek için kurulan 'Initiative Nachrichtenaufklarung' tarafından Günter Wallraff Eleştirel Gazetecilik Ödülü’ne layık görüldü.

Jürisinde Günter Wallraff’ın da bulunduğu ödül 10 Haziran’da Köln’de yapılacak bir törenle, Haber Nöbeti’ne verilecek.

Gazetecilerin, çatışmalı alanlarda baskı altında çalışan meslektaşlarıyla dayanışmak amacıyla başlattığı Haber Nöbeti kapsamında 8 hafta boyunca 68 gazeteci bölgeye gelmişti. 300’e yakın habere imza atan haber nöbetçileri, gazeteciler üzerindeki baskının yanı sıra savaşın yarattığı yıkımı da gündeme taşımaya çalışmıştı.

Haber Nöbeti, blog sayfasında konuya dair yaptığı açıklamada "Araştırmacı gazetecilik dendiğinde akla gelen ilk isimlerden olan ve kılık değiştirip, Türkiyeli bir göçmen işçiymiş gibi Almanya fabrikalarında çalışarak bunu kitap haline getiren gazeteci Günter Wallraff’ın adını taşıyan bu ödül biz Haber Nöbeti koordinasyon ekibini hem çok heyecanlandırdı, hem de çok gururlandırdı.

Bunu sizlerle de paylaşmak istedik.

Bu ödül; tıpkı Haber Nöbeti’nin çıkış noktasında olduğu gibi, şimdi de namlunun ucunda görev yaparak gerçeğin peşinde koşan meslektaşlarımızın.

Sevgi ve dayanışmayla" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.