Haber Nöbeti ekibinden 'Tutuklu Gazetecilere Özgürlük' kampanyasına destek

Haber Nöbeti ekibinden 'Tutuklu Gazetecilere Özgürlük' kampanyasına destek

Özgür Gazeteciler Cemiyeti tarafından başlatılan 'Tutuklu Gazetecilere Özgürlük' kampanyasına destek veren Haber Nöbeti ekibindeki gazeteciler, kampanyanın büyütülmesi çağrısında bulundu.

Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC) tarafından 13 Nisan'da internet üzerinde başlatılan 'Tutuklu Gazetecilere Özgürlük' kampanyası, tüm hızıyla devam ediyor. "change.org" sitesi üzerinden üzerinden başlatılan imza kampanyasına her kesimden yoğun ilgi var. Süren kampanyaya bir destek de, bölgede görev yapan gazetecilerle dayanışmak amacıyla Haber Nöbeti kapsamında Kürdistan'a gelen gazetecilerden geldi.

'Gazeteciyim diyen herkes destek versin'

Özgür Gazeteciler Cemiyeti tarafından başlatılan kampanyayı önemli bulduğunu belirten serbest gazeteci Tuğba Tekerek, "Keşke ÖGC yerine batılı gazeteciler, meslektaşları için böyle bir duyarlılık gösterip kampanyayı başlatsaydı" dedi. Tekerek, batıda gazetecilik yapan meslektaşların bölgedeki gazetecilere sahip çıkması gerektiğini vurgulayarak, gazetecilerin yaşadığı sessizliği eleştirdi. Gazetecilik meslek ilkelerini temel alan bütün gazetecilere ÖGC'nin imza kampanyasına destek vermesi çağrısında bulunan Tekerek, gazeteciyim diyen herkesin kampanyayı imzalamasını istedi. 

'Baskıları dünya kamuoyuna taşımalıyız'

Gazeteci-Yazar Celal Başlangıç da öncelikle basın özgürlüğü için bütün gazetecilerin toplu olarak örgütlü bir mücadele vermesi gerektiğinin altını çizerek, Türkiye'de basın özgürlüğünü ortadan kaldıran bütün girişimlere karşı demokratik mücadelenin verilmesinin önem arz ettiğini belirtti. 

Türkiye'de kuşatılmış medya ortamına karşı güçlerin birleştirilmesinin artık bir zorunluluk halini aldığını vurgulayan Başlangıç, basının kuşatılmasına karşı sessiz kalınmaması gerektiğini sözlerine ifade etti. Başlangıç, “Yapılan uygulamaları uluslararası alanda teşhir etmeliyiz. Sadece imza kampanyası değil basına yapılan hukuksuzlukları herkesin görmesi için dünya kamuoyuna taşımalıyız" diye konuştu. 

'Sosyal medyayı aktif kullanarak destek vereceğim'

Haber Nöbeti ile Türkiye'de gazetecilik mesleğinde görülmemiş bir dayanışmanın sergilendiğini anımsatan Gazeteci Ceyda Karan ise yapılan bu baskılara karşı bu gibi dayanışma çalışmalarına yoğunluk verilmesi gerektiğini söyledi.

Bölgede gazetecilerin baskı altında mesleğini yaptığını ifade eden Karan, bu kapsamda ÖGC'nin başlatmış olduğu kampanyanın önemli olduğunu kaydetti. Kampanyanın sürdürülmesi için sahiplenilmesi gerektiğini de belirten Karan, duyarlı bütün gazetecileri başta olmak üzere herkesi destek vermeye çağırdı. 

'ÖGC emek veren bir gazetecilik örgütüdür'

Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat da, Haber Nöbeti çalışması için de büyük bir çaba verdiğini dile getirdiği ÖGC’nin aynı zamanda değerli ve emek çabası veren bir gazetecilik örgütü olduğunu söyledi. Polat, Türkiye'de tutuklu ve hükümlü olan 31 gazetecinin olduğunu hatırlatarak, Türkiye'de gazetecilerin gözaltına alındığı ve tutuklandığı esnada sorulan sorulara dikkat çekti. 

Tutuklu olan gazeteciler için dayanışmanın önemine işaret eden Polat, duyarlı herkesi imza kampanyasını desteklemeye çağırdı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.