Güney Kore'de çocuk tacizine karşı ömür boyu eğitim

Güney Kore'de çocuk tacizine karşı ömür boyu eğitim

Güney Kore, çocuk istismarını önlemek amacıyla yaşam boyu ebeveynlik dersleri vermeyi planlıyor.

Korea Times gazetesinin haberine göre, bebek bekleyen çiftlere eğitim vermekle kalınmayacak, daha okul yaşından itibaren ebeveynlere anne-baba olmak için gereken beceriler öğretilecek.

Üniversite öğrencileri, askerlik yapan erkekler ve evlenmek isteyen çiftler de eğitim alacak.

Güney Kore Sağlık Bakanlığı 2012'de ülkedeki çocuk istismarlarının yüzde 86'sının evde gerçekleştiğini, istismar vakalarından yüzde 83'ünden de ebeveynlerin sorumlu olduklarını ortaya çıkarmıştı.

Güney Kore Cinsiyet Eşitliği ve Aile Bakanlığı'ndan bir yetkili, "Evlilik ya da hamilelik üzerine bir kereliğine eğitim vermenin etkili olmayacağı kanaatine vardık. Bu nedenle ömür boyu ebeveynlik dersleri vermeye yönelik bir plan hazırladık" dedi.

Hükümetin bu girişimi, boşanan anne-babaların çocuk istismarını önlemek için ders almaları koşulunu getiren bir mahkeme kararını izliyor.

Seul'daki aile mahkemesi, derslerin zorunlu olacağını ve anne ya da babaların derse girmeyi reddetmesi halinde boşanma kararı verilmeyeceğini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.