Güney Kıbrıs’taki yangın kontrol altına alınamıyor

Güney Kıbrıs’taki yangın kontrol altına alınamıyor

Güney Kıbrıs’ta, dün akşam saatlerinde Evrihu-Spilya-Sinaoros köyleri civarındaki ormanlık alanda çıkan yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor. Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in de bölgeye hareket etmesin bekleniyor.

Güney Kıbrıs’ta, Evrihu-Spilya-Sinaoros köyleri civarındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Dün akşam saatlerinde çıkan yangın henüz kontrol altına alınmadı. İtfaiye ekiplerinin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor. Yunanistan’dan gelen ve adada bulunan Canadair tipi yangın söndürme uçakları Makenzi bölgesinden su ikmali yaparak yangın bölgesine doğru hareket etti.

Rum ve İsrail hava araçları da, bu sabahtan itibaren alevlerle mücadele ediyor. Bölgede esen rüzgarlar itfaiyenin işini zorlaştırırken, rüzgarın alevleri güçlendirdiği bu nedenle söndürülen alanların da yeniden canlandırdığı aktarıldı. Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos bölgede bulunurken, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in de bölgeye hareket etmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.